Moskova, Ermeni kozunu çekti; Soykırım yok diyene hapis

Rusya ile Türkiye arasındaki kriz her geçen saat derinleşiyor. Moskova, Ankara'nın rahat tutumuna karşı Türkiye'yi cezalandırabilecek, tepki alacak yeni adımlar atmaya başladı..

25 Kasım 2015 Çarşamba 17:49
Moskova, Ermeni kozunu çekti; Soykırım yok diyene hapis






Moskova, Ermeni kozunu çekti; Soykırım yok diyene hapis

Türk Rus ilişkileri tarihin en ağır günlerini yaşıyor. Rus uçağının Hatay yakınlarında vurularak düşürülmesinin ardından Rusya Türkiye'ye karşı bir dizi yaptırımlar için düğmeye bastı. Rus milletvekilleri 'Ermeni soykırımı'nın inkarını suç sayan yasa tasarısını parlamentoya sundu. Putin'in şimdiye kadar soğuk baktığı tasarı yasalaşırsa, kendi tarihi belgelerine ters düşen iki yüzlü bir durum ortaya çıkacak. Çünkü Ermeni iddialarına karşı en güçlü deliller Rus arşiv belgelerinde yer alıyor.

AİHM, PERİNÇEK'İ SUÇSUZ BULMUŞTU

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İsviçre'de 2005 yılında verdiği konferanslarda, "Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır" demesi üzerine bu ülke yargısınca 'ırkçı ayrımcılık' gerekçesiyle cezaya çarptırılmıştı. .İsviçre yasalarında Ermeni soykırımı iddialarının inkarı suç sayılıyordu.

Geçtiğimiz ekim ayında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e İsviçre'de 'Ermeni soykırımının inkarı' gerekçesiyle verilen cezanın ifade özgürlüğüne aykırı olduğu hükmüne varmıştı.

UÇAK KRİZİ

Türkiye'nin Hatay Yayladağ'ın karşısındaki Bayırbucak bölgesinde operasyon düzenleyen Rus uçağını hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürmesi iki ülke arasında krize yol açmıştı.
Son Güncelleme: 25.11.2015 17:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.