Müdür Karataş: Büroda çalışanları sokağa aldık, öncelikle polislik yapacağız

07 Aralık 2012 Cuma 14:47
Müdür Karataş: Büroda çalışanları sokağa aldık, öncelikle polislik yapacağız






BALIKESİR (CİHAN)- Balıkesir İl Emniyet Müdürü Halil Karataş, Balıkesir'in asayiş açısından diğer illere oranla çok rahat olduğunu belirterek, ciddi bir potansiyele de sahip olduğunu söyledi. Sokaktaki polis sayısının arttığını ifade eden Karataş, Öncelikle polislik yapacağız. Vatandaşımıza 35 kalemde verdiğimiz hizmeti daha kaliteli hale getirmek için çalışıyoruz. Bunun için bürolarda çalışan arkadaşlarımızın bir kısmı dışarıya çıktı. Asayiş ekiplerinde çalışan memur sayısını arttırdık. Ayrıca ekiplerimizden daha iyi verim almak için çalışma saatlerini düşüreceğiz. dedi.

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü görevinden 2,5 ay önce atanan Karataş, gazetecilerle Balıkesir Polisevi'nde düzenlenen tanışma kahvaltısında biraraya geldi. Görevdeki 75 gününü değerlendiren İl Emniyet Müdürü Karataş, Balıkesir'in polisiye olarak çok rahat bir şehir olduğunu, diğer illere kıyasla asayiş ve polisiye olayların alt seviyede seyrettiğini kaydetti: Bu demek değildir ki olumsuzluklar yok. Burada ciddi potansiyel de var. Problemleri en alt seviyede yaşatmak için bazı çalışmalar yapacağız. Bunun için şehri ve kadroyu tanımamız gerekiyor. İlk olarak ilin önceliklerini ve sorunlarını tespit etmemiz lazım. Önyargı ve bazı alışkanlıklarla işe giriştiğiniz zaman yanlış yapma ihtimaliniz çok yüksek. Polislik mesleğinde başarılı olmak için bölgeyi ve insanı iyi tanımak şart. Balıkesir'in sokaklarını ve ilçelerini tanımak lazım.

'SOKAKTAKİ POLİS SAYISI ARTTI'

Göreve geldiği günden bu yana sokaktaki polis sayısını arttırdığına işaret eden Halil Karataş, bürolarda çalışan memurların bir kısmının sokağa indiğini aktardı. Buna bağlı olarak asayiş ekiplerinde çalışan memur sayısının yükseldiğini bildiren Karataş, şöyle devam etti: İki kişi çalışan ekip sayısını üçe çıkarmayı planlıyoruz. Ayrıca arkadaşlarımızın çalışma saatlerini düşürüp daha iyi verim alacağız. Emniyete 10 adet yeni araç aldık. Bu araçları asayiş ekipleri kullanacak. Zaten 20 ekibimiz var, bunların 10 tanesi yeni alınan araçlarla hizmet verecek. Ayrıca valiliğin desteği ile aldığımız altı tane yeni aracı da ilçelere göndereceğiz. Balıkesir, araç gereç bakımından diğer illere kıyasla biraz zayıf. Genel problem olarak şehirde bazı menfaat grupları var. Bu noktada Balıkesir'i tertemiz bırakacağımıza kesinlikle emin olabilirsiniz. Bunun sözünü buradan veriyorum.

'ÖNCELİKLE POLİSLİK YAPACAĞIZ'

Önceki İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın döneminde başlatılan sosyal projelere de değinen Karataş, öncelikle polislik yapacaklarını vurguladı. Karataş, Birazcık mesleğimizin merkezine odaklanmamız gerekiyor. Kaliteyi yükseltirsek çok iyi bir sosyal proje yapmış oluruz. Devlet organizasyonu açısından bazı projeleri mutlaka yapmak gerekiyor. Örneğin suça meyilli çocuklarla ilgili çalışma yapılacak, çünkü bu tür projeler görevle bir bütünlük teşkil ediyor. Diğer noktalarda kesinlikle mesleğe odaklı bir teşkilat göreceksiniz. dedi.

İl Emniyet Müdürü Karataş, bir soru üzerine Balıkesir Belediyesi'ne yönelik operasyona da değindi. Belediye Başkanı İsmail Ok'un, geçen yıl vefat eden babası için yaptığı hayır harcamalarını araştıran polislere tepki göstermesini değerlendiren Karataş, herkesin devletin sistemine inanması gerektiğine dikkat çekti: Bu konuda bir şey söylemem doğru değil. Bu gibi operasyonel faaliyetler noktasında başsavcılık ve valilik yetkilidir. Herkesin hukuka ihtiyacı var. Eğer ondan bahsedilemeyecekse herkes kendi düzenini kendisi kurar. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.