Müftü İşleyen: '21 Aralık'ta kıyamet kopacak' söylentilerine itibar edilmemeli

07 Aralık 2012 Cuma 09:04
Müftü İşleyen: '21 Aralık'ta kıyamet kopacak' söylentilerine itibar edilmemeli






ERZİNCAN (CİHAN)- Erzincan İl Müftüsü Burhan İşleyen, başta sosyal medya olmak üzere, özellikle dış kaynaklı basın kuruluşları tarafından gündeme getirilen Maya takvimine göre 21 Aralık'ta kıyamet kopacağı söylentilerine Müslümanların itibar etmemesi gerektiğini söyledi. Müftü İşleyen, Kaderi yazan Allah´tır. Geleceği ancak Allah bilir. dedi.

`Müminlerin, inanan insanların böyle yersiz endişeye kapılmalarına hiç gerek yok´ diyen İl Müftüsü İşleyen, şu bilgileri verdi: Maya takvimi ile ilgili düşünceler, beklentiler, korkular, endişeler İslam kültüründen kaynaklanmamaktadır. Dolayısıyla Müslüman ahalinin çoğunluğunu oluşturduğu bir toplumda bu tür söylentilere ya da endişelere yer vermenin isabetli olmadığı kanaatindeyim. Kur´an-ı Kerim´de çok açıktır ki gayb-ı, mutlak geleceği bilen yalnız ve yalnız Allah´tır. Allah´tan başka kimse geleceği bilemez. Onun için 'filan tarih de şöyle olacak, böyle musibetler olacak' şeklinde ifadeler kullanmak doğru bir davranış değildir.


Hem Kur´an-ı Kerim'de, hem de sahih sünnet kaynaklarında kıyametin zamanı ile sorulan sorulara cevap verilmediğini belirten Müftü İşleyen şöyle konuştu: Peygamber Efendimize(sav), 'Kıyamet ne zaman kopacak?' diye sorulduğunda, 'Kıyamet için ne hazırladın?' cevabını vermiştir. Başka bir defasında ise 'Kişi öldüğü zaman kıyameti kopar' buyurmuşlardır. Kur´an-ı Kerim de de 'Kıyametten soruyorlar. Onun bilgisi Rabbimin katındadır', buyurmak suretiyle Cenab´ı Hak önemli olanın kıyametin zamanı üzerine tahminler yapmak, akıl yürütmek, fikir beyan etmek değil, Müslüman´ın üzerine düşenin, kıyamete, kıyamet sonrasına, ahiret hayatına yönelik hazırlık içerisinde olması, iyi bir kul, iyi bir insan ve iyi bir Müslüman olması olduğuna dikkati çekmiştir. şeklinde konuştu.




CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.