Müftülükten, Birecikli hanımlara ayda bir kez konferans müjdesi

07 Aralık 2012 Cuma 12:34
Müftülükten, Birecikli hanımlara ayda bir kez konferans müjdesi






ŞANLIURFA (CİHAN)- Birecik İlçe Müftülüğü, 'Engelliler Günü ve İnsan Hakları Günü' dolayısıyla hanımlara yönelik konferans düzenledi.
Konferansa konuşmacı olarak Şanlıurfa Müftülüğü Vaizi Hülya Anıl ve Fatma Hürrem Sezer' konuşmacı olarak katıldı.


Konferansta engelliler hakkında konuşan vaize Hülya Anıl, ülkemizde 8,5 milyon özürlü vatandaşın bulunduğunu ve onların farklılıklarını bir üstünlük sebebi kabul ederek, gerek özürlü ailesine gerek bizzat özürlü vatandaşlara ihtimam ve özen göstermenin bir insanlık görevi olduğunu söyledi.

İslam dininin insana vermiş olduğu değerden bahseden İl Vaizi Fatma Hürrem Sezer ise konuyla alakalı ayet ve hadisler eşliğinde konunun güncelliğine dikkat çekti. Sezer, Hz. Peygamberin Veda Hutbesi'nde insana, özellikle de toplumun mimarı olan kadın haklarına verdiği önemi anlattı.
Birecik İlçe Müftüsü Mekki Solmaz da ayda en az bir kez bayanlara yönelik konferanslar verileceği müjdesini verdi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.