Muğla Cezaevi'ndeki intihar girişimlerine soruşturma açıldı

31 Ocak 2013 Perşembe 11:12
Muğla Cezaevi'ndeki intihar girişimlerine soruşturma açıldı






MUĞLA (CİHAN)- Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan altı çocuğun intihar girişiminde bulunmasıyla ilgili olarak başsavcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Çocuk koğuşu B blok, 6. odada, kasten adam öldürme, hırsızlık ve cinsel istismar suçlarından tutuklu veya hükümlü bulunan K.K., A.Ö., S.M., S.T., M.A.V. ve A.D., önceki gün kendilerine kötü davranıldığını ileri sürerek sıvı deterjan içmişti. Rahatsızlanan ve gardiyan çağıran gençler, 112 Acil Sağlık cankurtaranıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kaldırılmıştı. Tedavileri tamamlanan altı çocuk, aynı gece tekrar cezaevine gönderilmişti.

Olay hakkında bir açıklama yapan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Şu anda endişe edilecek herhangi bir durum yoktur. Cezaevi müdürü ve savcısının başsavcıya verdikleri bilgide olayın, moral bozukluğuyla çocukların birbirlerini etkilemesi sonucu meydana geldiği, yine kendilerinin kapıya vurarak yetkililerden yardım istediği anlaşılmaktadır. Cezaevi yönetimi tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi edilen çocuklar koğuşlarına dönmüştür. Cezaevi savcısının kendileriyle yaptığı görüşmede, herhangi bir kötü muamele yapılmadığını, moralleri bozulduğu için böyle bir şey yaptıklarını ifade eden mahkûmlar, daha sonra pişman olarak yardım istediklerini ifade etmişlerdir. dedi. Milletvekili Boğa, idari soruşturma başlatıldığını, neticelenince kamuoyunun bilgilendirileceğini sözlerine ekledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.