Muğla'da üniversite hastanesinde yangın | 2018'de hastane yangınları

Son aylarda hastanelerde meydana gelen yangınlara bir yenisi daha eklendi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hastanesi'nde çıkan yangın sırasında hastalar dışarıya taşınırken büyük panik yaşandı.

13 Temmuz 2018 Cuma 22:51
Muğla'da üniversite hastanesinde yangın | 2018'de hastane yangınları






Muğla'da üniversite hastanesinde yangın | 2018'de hastane yangınları


Hastane yangınları'na Muğla'da bir yenisi daha eklendi. Bursa’da eski adı Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’nde 26 Mayıs 2009 yılında çıkan ve 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangın faciasının ardından Türkiye'de çok sayıda sağlık kuruluşunda korkutan yangınlarla sık sık gündeme geliyor. Geçtiğimiz Nisan ayında yine Bursa Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, İstanbul Taksim İlk Yardım Hastanesi ve Van Eğitim Araştırma Hastaneleri'nde çıkan yangınlar yetkilileri kara kara düşündürürken bugün bir yangın haberi de Muğla'dan geldi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hastanesi'nde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Başhekim Prof. Dr. Ümit Başar Semiz "Duman bir miktar ana koridorlara girdi. Her ihtimale karşı hastalarımızı dışarıya tahliye ettik" dedi


Hastanenin arka ana girişinde alevlerin yükseldiğini fark eden görevliler, itfaiye ekiplerinden yardım istedi.

Bölgeye sevk edilen itfaiye ekiplerince yangın kısa sürede söndürüldü. Dumanın hastane koridorlarına yayılması üzerine hastalar hastane bahçesine çıkarıldı.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ümit Başar Semiz, hastanede çıkan küçük çaplı yangının kısa sürede söndürüldüğünü söyledi.

Hastanenin içinde alevli bir yanmanın olmadığını belirten Semiz, "Tamamen iki binanın birleştiği arka ana girişte yangın oluştu. Duman bir miktar ana koridorlara girdi. Her ihtimale karşı hastalarımızı dışarıya tahliye ettik. Odalarda çok fazla duman yok. Bütün sistemlerimiz çalışıyor. Hastalarımızı hastaneye alacağız. Başka bir hastaneye sevk edilen hastamız da olmadı" dedi.

HASTANE YANGINLARI NEDEN ÇIKIYOR?

Türkiye henüz yapımı yeni tamamlanan Gaziosmanpaşa'daki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çıkan yangınla ilgili hukuki süreç devam ederken, 17 Haziranda Gaziantep’te özel bir hastanede çıkan yangında 2 hastanın yaşamını yitirmesine neden olmuştu.  Geçtiğimiz 5 Temmuzda Van’dan bir hastane yangını haberi ile konu gündemdeki sıcaklığını korudu.  Van’dan gelen hastane yangını haberi 2018 yılı içerisinde kayıtlara geçen 12. hastane yangını haberi oldu. 

2018 YILINDA HASTANELERDE MEYDANA GELEN YANGINLAR

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ergin 2018-07-14 07:27:50

hastaneler neden yanıyor çünkü yolsuzluk var, hastanelerde çıkan yangınlarda kayıp eksik malzemeler ilaçlar reçetesi kesilen yüzlerce koli sarf malzemesi ortalıkta yok yangınlarla bu malzemeler de kül olmuş sayılıyor.