Muğla ile Van arasında gönül köprüsü kuruldu

07 Aralık 2012 Cuma 14:25
Muğla ile Van arasında gönül köprüsü kuruldu






MUĞLA (CİHAN)- Muğla'da Özel Piri Reis Koleji'nin başlattığı Gönül Köprüsü projesi kapsamında Van´ın Çaldıran ilçesinden gelen okul müdürleri, Vali Fatih Şahin´i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Şahin, doğu ile batı kardeşliğin pekiştirilmesi amacını taşıyan proje kapsamında gelen misafirleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Bu tür ilişkileri sürekli kılmanın önemine değinen Şahin, Bundan sonra öğrencilerimizin, çocuklarımızın ilimizden bölgenize, oradaki öğrencilerin de bizim yöremize gelmesi, sağlam ilişkilerin kurulması adına çok iyi olacaktır. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya her zaman hazırız. dedi. Hem ulusal hem de uluslararası düzeyde insanların farklı bölgelere giderek diğer insanlarla tanışmasının çok önemli olduğunu ifade eden Şahin, Farklı kültürleri görmek, beraberinde kaynaşmayı ve birlik beraberliği getiriyor. Bu tür geliş gidişler, tanışmalar hem ülke hem dünya barışına katkı sağlayan hususlardan. Tanışmak ve paylaşmak, farklı kültürler arasında çok güzel köprülerin kurulmasını sağlıyor. şeklinde konuştu.

Özel Piri Reis Koleji Müdürü Nuri İleri ise Çaldıran Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Atay ve okul müdürlerinden oluşan bir heyetin Muğla'yı ziyaret ettiğini, ilde bulunan okulları gezeceklerini söyledi. Bu ziyaretin projenin ikincisi aşaması olduğunu Belirten Müdür İleri, Bundan sonraki aşamada ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan 150 civarında öğrencimizi burada misafir etmek istiyoruz. Aynı zamanda bizim öğrencilerimiz de Çaldıran´a gidecek. Daha sonraki yıllarda her kademeden öğrencileri ilimizde okutmayı düşünüyoruz. ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Şube Müdürü Atay da doğuya önyargılı bakıldığını vurgulayarak, Gidip görmeden karar vermek doğru değil. Bu proje kapsamında Muğla´yı görmemiz, Muğla´dan gelen hocalarımızın bizim yöremizi görmesi ve öğrencilerin projede yer alması çok güzel. Her şey için teşekkür ediyoruz. şeklinde konuştu.

Heyetle bir süre sohbet eden Vali Şahin, Muğla´ya özgü çeşitli hediyeler verdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.