Muğla´da Engelliler Günü kutlandı

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:10
Muğla´da Engelliler Günü kutlandı






MUĞLA (CİHAN)- Muğla´da 3 Aralık Engelliler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu başkanlığında İl Tarım Müdürü Nazif Ekici, Halk Sağlığı İl Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan, İl Sağlık Sekreteri Gürbüz Akçay, Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü ve engelli vatandaşlar, Muğla Valisi Fatih Şahin'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette bir açıklama yapan Vali Şahin, toplum olarak engelli vatandaşları dışlamadan kucaklamanın önemini vurgulayarak, engellilerin yaşam alanlarının onlara uygun hale getirilmesi ve iş imkanı verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Engellilerin sıkıntıları konusunda toplumun her geçen gün daha duyarlı olduğunu dile getiren Şahin, Onlar bizim toplumumuzun, mahallemizin, ailemizin birer parçası. Bu bağlamda hem devletimizin hem de sivil toplum kuruluşlarımızın yaptığı çok olumlu işler var. Öte yandan toplumda da çok önemli bir bilinçlenme görüyoruz. 7´den 77´ye herkeste artık daha fazla ilgi var. Bu memnuniyet verici ama yapılması gereken çok iş var. Yılmadan, moral bozmadan çalışmaları devam ettirmek gerekli. dedi. Şahin, çevreyi engellilerin yaşabileceği alanlar haline getirmenin, onlara eşit imkanlar sağlamanın çok önemli olduğunu, kaldırımlar, binalar ve otobüsler gibi pek çok yaşam alanının engellilerin zorlanmadan hayatını sürdürebilecekleri hale haline getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Engelli vatandaşlara iş konusunda da fırsat verilmesi gerektiğini ifade eden Vali Şahin, İşkur Müdürlüğümüz, son bir yıl içerisinde 700 engellimizi işe yerleştirdi. Muğla´da son bir yıl içinde yeni işe giren 3 binin üzerinde kişi var. Bunların 700´ünün engelli arkadaşlarımız olması çok önemli. diye konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarının yaptığı faaliyetlerin toplumun bilinçlenmesi açısından önemli bir değere sahip olduğunu anlatan Şahin, Özellikle diğer illerde ve dünyadaki kurum ve kuruluşlarla fikir alışverişi yapmalı, tecrübelerimizi arttırmalı, bunların yanısıra yenilikçi olmalıyız. Neler yapabileceğimizi de sürekli değerlendirmeliyiz. Bu konuda bize düşen ne varsa yapmaya hazırız. ifadelerini kullandı.

Dernek Başkanı Çakıroğlu ise en büyük sıkıntılarının işsizlik olduğuna dikkat çekerek, her ne kadar ÖMSS ile işe yerleştirilmeye çalışılsalar da yeterli olmadığını söyledi. İl Müdürü Akkuzu da 2013 yılında engelli vatandaşların daha fazla işe yerleştirileceğini ifade ederek, Özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yapılan işbirliği neticesinde engellilerimize sertifika veriliyor ve eğitilebilir düzeyde olanların korumalı işyerlerinde istihdamının sağlaması için çalışmalar devam ediyor. İlimizde bu ay itibariyle 4 bin 227 engelli yakınına, aylık 473 TL evde bakım ücreti ödüyoruz. Bu sayı, her ay 150 kişi artıyor. Milas ve Fethiye´de birer rehabilitasyon merkezimiz var. Yaklaşık 3 milyon liraya mal olacak Engelsiz Yaşam Merkezi projemizin yapımına ise 2013 yılında muhtemelen başlanacak. dedi.

Akkuzu başkanlığındaki heyet, daha sonra Atatürk anıtına çelenk koydu. Ardından Muğla Öğretmenevi'nde engellilere yönelik kahvaltılı eğlence programı yapıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.