Muhalifler: Esed fosfor ve misket bombası kullanıyor

06 Aralık 2012 Perşembe 16:14
Muhalifler: Esed fosfor ve misket bombası kullanıyor






DEIR EZ ZOR (CİHAN)-
Suriye'de Esed'e bağlı savaş uçaklarının, sivil yerleşim yerlerine yönelik misket ve fosfor bombası kullandığı iddia edildi.

Muhaliflerin yayınladığı görüntülerde, helikopterden atılan ve dağılan fosfor ve misket bombalarının sivil yerleşim yerlerine düşme anı görülüyor.
Suriye'de muhaliflerin ilerleyişi karşısında köşeye sıkıştığı iddia edilen Esed'in uluslar arası alanda kullanımı yasaklanan silahlara başvurduğu belirtiliyor. Muhalifler, bugün Deyr Ez Zor'un İmreiyye kasabasını misket ve fosfor bombaları ile vurduğunu duyurdu. Sosyal paylaşım sitelerinde yer alan görüntülerde yerleşim yeri üzerinde uçan bir helikopter sesi duyuluyor. Daha sonra helikopterden fırlatılan ve yerleşim yeri üzerine düşün misket ve fosfor bombaları görülüyor. Bombaların gökyüzünde düşme anı saniye saniye görülüyor. Görüntülerde, havada dağılan yüzlerce bomba dikkat çekiyor.
Toz bulutu eşliğinde düşen bombalar adeta İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırıyı hatırlatıyor.
Muhalifler, daha önce Esed yönetiminin uluslar arası alanda kullanımı yasaklanan misket bombaları ile birçok şehri bombaladığını duyurmuşlardı. Muhalifler kanıt olarak patlamış misket bombalarının görüntüsünü yayınlamışlardı. Esed yönetimi ise misket bombası kullandığı iddialarını yalanlamıştı.
Suriye rejiminin son iddia edilen görüntülerle ile ilgili yapacağı açıklama merak ediliyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.