Mühendis cinayetinde karısı ve sevgilisi yakalandı

İstanbul GOP'ta mühendis Murat Usluoğlu Cinayeti'nde karısı ve eski sevgilisi olduğu iddia edilen İlhan D gözaltına alındı

30 Aralık 2015 Çarşamba 22:13
Mühendis cinayetinde karısı ve sevgilisi yakalandı






Mühendis cinayetinde karısı ve sevgilisi yakalandı

GAZİOSMANPAŞA'DA 32 yaşındaki mühendis Murat Usluoğlu'nu öldürdüğü iddia edilen İlhan D.'nin, olaydan bir gün önce eski kız arkadaşı olan Murat Usluoğlu'nun eşi İ.U.'nun evine gelerek 2 saat kaldığı tespit edildi. Bu gelişme üzerine, İ.U. da polis tarafından gözaltına alındı. 2 zanlı akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü şantiyesinde çalışan 5 aylık evli genç mühendis Murat Usluoğlu, 24 Aralık günü Gaziosmanpaşa Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi'ndeki evinden sabah saat 05.45'te işe gitmek için çıktığı sırada, apartman boşluğunda karşılaştığı bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Polis ilk anda olayın bir hırsız tarafından yapılmış olabileceğini belirtmişti.

MÜHENDİSİN EŞİ KATİLİN ADINI VERMİŞ

Cinayet Büro Amirliği olayla ilgili geniş soruşturma başlattı. Polise ifade veren Murat Usluoğlu'nun eşi İ.U.'nun söyledikleri soruşturmanın seyrini değiştirdi. İ.U., daha önceden birlikte olduğu İlhan D.'nin kendisini tehdit ettiğini ve cinayeti işlemiş olabileceğini söyledi. Bunun üzerine İlhan D. polis tarafından takip edilmeye başlandı. Yapılan soruşturmada, İlhan D.'nin evli olduğunu gizleyerek İ.U. ile ilişki yaşadığı, bu sırada kendi çocuğunu "yeğeni" olarak genç kadına tanıştırdığı öğrenildi.

POLİSİN PLANI

Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, cinayetten sonra normal hayatına devam eden şüpheli İlhan D.'yi yakalamak için bir plan yaptı. Cinayet Masası'nda çalışan bir polis memuru, hazırlanan plan gereği hırsız rolüne girdi. Polis ekipleri bu kişiyi yanlarına alarak, İlhan D.'nin oturduğu binaya gitti. Ekipler, İlhan D.'nin aynı binada oturan ve yöneticilik yapan babasına ulaşarak, hırsızlık soruşturması yaptıklarını, kameralara bakmak istediklerini söylediler. Apartman yöneticisi durumdan şüphelenmeyerek tüm kamera görüntülerini polise gösterdi.

OLAYI, BODRUM KAPISINI GÖREN GÜVENLİK KAMERASI ÇÖZDÜ

Kamera görüntülerine göre, saat 21.00 sıralarında binaya giren İlhan D., sabah saat 08.30 sıralarında takım elbisesiyle birlikte ön kapıdan dışarı çıktı, eşine el sallayarak işe gitti. Ancak aynı binanın bodrum kapısında bulunan bir güvenlik kamerasının görüntüleri incelendiğinde başka bir gerçek ortaya çıktı. Bodrum kapısından saat 05.00 sıralarında bir kişinin saklanarak çıktığı, yaklaşık 1 saat sonra da geri geldiği tespit edildi. Görüntüdeki kişiyi inceleyen dedektifler, görgü şahitlerinin ifadelerine göre o kişinin İlhan D. olduğunu tespit etti. Elde edilen bu delillerle şüpheli dün akşam saatlerinde gözaltına alındı.

ŞÜPHELİ NAMAZ İÇİN DIŞARI ÇIKTIĞINI SÖYLEDİ

İlhan D.'nin polisteki ifadesinde suçlamaları kabul etmediği ve cinayeti işlemediğini söylediği öğrenildi. Şüpheli İlhan D.'nin, İ.U. ile zaman zaman telefonla konuştuğunu ve buluştuğunu, olaydan bir gün önce de otomobilin içinde görüştüğünü söylediği belirtildi.

İlhan D., polisin sabahın erken saatinde bodrum kapısından çıkış ve girişiyle ilgili sorularına ise “Sabah namazına gitmek için dışarı çıktım. Namazdan sonra iki arkadaşımla buluşacaktım. Otomobilin önüne başka bir araç park ettiği için taksiyle gittim. Ancak arkadaşlarımı bulamayıp diğer telefonumu evde unuttuğum için geri döndüm" dediği öğrenildi.

Ancak polisin İlhan D.'nin buluşacağını söylediği iki arkadaşına ulaştığı, arkadaşlarının o gün için böyle bir randevularının olmadığını söyledikleri belirtildi.

MÜHENDİSİN EŞİ DE GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifade veren ve İlhan D.'nin evlendikten sonra kendilerini rahatsız ettiğini, tehdit ve şantajla birlikte olmak istediğini anlatan İ.U. da polis tarafından gözaltına alındı. Yapılan soruşturmada, olayın şüphelisi İlhan D.'nin olayın meydana geldiği günden bir gün önce İ.U.'nun evine gelerek yaklaşık 2 saat boyunca kaldığı tespit edildi. Aynı gece ikili arasında bir telefon trafiği de yaşandığı tespit edildi.

İ.U.'nun ise polisteki ifadesinde, “Eşimin katilinin eski sevgilim olduğuna inanıyorum. Olaydan bir gün önce evime geldi. Eşimden boşanmam için bana baskı yaptı. Bugüne kadar korktuğum için polise gitmedim. Bana bir keresinde boşanmazsam 2 adam tutup eşimi öldürteceğini söylemişti. Benim cinayetle bir ilgim yok" dediği öğrenildi.

İlhan D. ve ölen mühendisin eşi İ.U., Emniyet'teki sorgularının ardından Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edildi.

Son Güncelleme: 30.12.2015 22:17
Anahtar Kelimeler:
Murat Usluoğl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.