Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesinden Destici'ye ağır sözler 'Ahlaksız herif, ne yüzle geldin'

Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının üzerinden geçen 9 yıla rağmen, hukuk adına bir sonuç alınamaması, ailesini ve sevenlerini çileden çıkardı. Yazıcıoğlu ailesi, hukuki süreci takip etmeyen BBP yönetimine tepki gösterdi.

26 Ekim 2018 Cuma 13:13
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesinden Destici'ye ağır sözler 'Ahlaksız herif, ne yüzle geldin'






Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesinden Destici'ye ağır sözler 'Ahlaksız herif, ne yüzle geldin'


Aradan geçen 9 yıla rağmen, bindiği helikopterin esrarengiz bir şekilde kaybolması, içinde bulunan 5 kişiyle birlikte hayatını kaybetmesi bir türlü aydınlatılmadı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının ardından açılan davalarda ise bir sonuç alınamadı. BBP yönetimini protesto eden Yazıcıoğlu'nun ailesi ve sevenleri son duruşmada adeta duygu boşalması yaşadı.


Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 25 Mart 2009 tarihinde bindiği helikopterin düşmesi sonucu 5 kişiyle birlikte hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen'in yargılandığı davada, Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin üzerine yürüdü.  


Gülefer Yazıcıoğlu "Buradan kalkın” diye bağırırken. Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da “Ahlaksız herif, sen buraya ne yüzle geliyorsun” dedi.. Adliye çıkışında da bir grup, Destici'yi protesto etti. BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 25 Mart 2009 tarihinde bindiği helikopterin düşmesi sonucu 5 kişiyle birlikte hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen'in yargılandığı davada, Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin üzerine yürüdü.  


Gülefer Yazıcıoğlu "Buradan kalkın” diye bağırırken.  Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da “Ahlaksız herif, sen buraya ne yüzle geliyorsun” dedi.. Adliye çıkışında da bir grup, Destici'yi protesto etti.


Gruptakiler 'Destici istifa', 'Destici davadan ellerini çek' diye bağırırken, Muhsin Yazıcoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, kendilerinin Mustafa Destici'den önce duruşma salonuna alınmadıklarını, gerginliğin de bu nedenle yaşandığını söyledi.
Kahramanmaraş 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, oğlu Furkan Yazıcıoğlu, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, ablası Maviş Ocak, düşen helikopterde hayatını kaybeden gazeteci İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş, avukatlar ve partililer katıldı. 

Aynı zamanda FETÖ davasından Ankara Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan, dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. İfadelerin ardından duruşma 18 Nisan'a ertelendi. 

Destici'ye tepki

Odatv’den Barış Terkoğlu'nun haberine göre salona giren Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Mustafa Destici ’nin üzerine yürüdü. Gülefer Yazıcıoğlu, Destici’nin yanına kadar yaklaşıp, yanındaki kadını da işaret ederek “buradan kalkın” diye bağırdı. Mustafa Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da “ahlaksız herif, sen buraya ne yüzle geliyorsun” diye bağırdı. 

Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu'nun da Destici'ye tepki gösterdiği görüldü.

Bu sırada korumaları Mustafa Destici’nin etrafında etten duvar örerken, Yusuf ve Gülefer Yazıcıoğlu sakinleştirilmeye çalışıldı. Destici’nin arbede sırasında bir de yumruk yediği iddia edildi. Olay sırasında fenalaşan Gülefer Yazıcıoğlu’nun sandalyeye oturtulduğu görüldü. 

"Bu hale getiren sensin"

Olayların ardından Mustafa Destici, salondakilere “yanlış anlaşıldığı”na dair konuşma yaptı.

Destici “Bizim, benim buradan girmemin sebebi kapının önünün dolu olmasından dolayı, buradaki görevli arkadaşın yol göstermesiyle, buraya girdim, buraya tüm BBP’liler girebilir” ifadelerini kullandı.

Destici’nin konuşması partilileri daha da öfkelendirdi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, “boş konuşma” diye bağırınca, salonda tansiyon bir kez daha yükseldi. Destici, “ne boş konuşması, kışkırtıyorsun” diyerek Çayır’ı suçladı. 

Çayır ise “sen kışkırtıyorsun, bu hale getiren sensin, senin gibi insanlar” dedi ve ardı ardına ağır ifadelerle Destici’yi hedef aldı. Çayır’ın yerinden kalkmasıyla salonda tansiyon bir kez daha yükseldi. Bu sırada Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakın arkadaşı ve BBP'nin kritik ismi Hakkı Öznur'un Çayır'ı sakinleştirmeye çalıştığı görüldü. 


Destici: Çözene kadar uğraşacağız

Duruşma sonunda BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, hızla adliyeden ayrıldı. "Avukatlar açıklama yapacak" diyen Destici, aracına binmek üzereyken partililere seslenerek şunları söyledi:
"O sosyal medyada, internetteki klavye kahramanlarına hiç takılmayın. Siz her zaman buradaydınız, yine siz burada olacaksınız. Sayın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kovuşturmaya yer olmadığına dair kararı kaldırması, hem buradaki ana soruşturma dosyasındaki takipsizlik kararının kaldırılması ve soruşturmaların yeniden başlayıp inşallah en kısa zamanda dava açılacak olması da bazı çevreleri rahatsız etmiş gözüküyor. Biz, devletimizle, bakanlığımızla birlikte, hakim ve savcılarımızla birlikte inşallah bu olayı tüm şüpheleri aydınlatılacak bir şekilde çözeceğiz. Bunu çözene kadar da sonuna kadar uğraşacağız. Bedeli neyse de öderiz. Bedeli neyse de ödemeden korkmayız. Bizim kırmızı çizgimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve onunla birlikte şehadet şerbetini içen Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İsmail Güneş'in şehadet davasıdır. Dolayısıyla bu çizgimizden bugüne kadar taviz vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz." 


Destici'yi protesto ettiler

Destici daha sonra aracına binip adliyeden ayrılırken duruşma salonundan Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, yakınları ve bir grup partili çıktı. Gülefer Yazıcıoğlu açıklama yapacağı sırada kalabalık grup 'Destici istifa,' Destici davadan ellerini çek' diye bağırdı. 
Yazıcıoğlu: Suikastın aydınlatılmasını istiyoruz
Bir değerlendirme yapan Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ise ana dosyayla ilgili davanın henüz açılmadığını belirterek, "Bugün mahkememize geldik ama polis memuru üzerinden süren davaya geldik. Ana dosyamız henüz açılmamıştır, devam etmektedir. Bizim siyasetle ilgili, siyasi bir beklentimiz de yoktur. Sadece ve sadece Muhsin Başkan olayının, kaza veya suikast dedikleri ama bize göre suikast olan olayın bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz" dedi. 

"Bizi almadan onlar içeri aldılar"

Mahkeme salonunda yaşanan gerginliğin sorulması üzerine ise Gülefer Yazıcıoğlu şunları söyledi:

"Gerginlik şundan dolayı oldu. Biz saatlerdir bekliyorduk, içeri alınmak istiyorduk fakat oradan bir memur arkadaş Sayın Destici girmeden bizim alınamayacağımızı söylediği için, biz de bu sürecin kesinlikle birinci derecede içeri girmesi gereken insanlarız, aileler olarak. Bizi almadan onları aldıkları için oradaki arkadaşlar tepki göstermiştir. Bundan ibarettir, başka büyütülecek bir mesele yoktur."


Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu ve  BBP MKYK Üyesi Selahattin Şenliler de adaletin tecelli etmesini beklediklerini söyledi. 

"Belli ki bazı çevreler epeyce rahatsız olmuş"

Destici sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Belli ki bazı çevreler epeyce rahatsız olmuş" yorumunda bulundu.

Destici'nin açıklaması şu şekilde: "Takipsizlik kararları verildiğinde tepkisiz kalıp,mahkemelere gelmeyen sosyal medyadan klavye kahramanlığı yapanlar,takipsizlik kararları kaldırılıp soruşturmalar yeniden başlayınca harekete geçtiler.Belli ki son gelişmelerden bazı çevreler epeyce rahatsız olmuş.
Ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar; Devletimizle, Adalet Bakanlığı,Yargımızın kıymetli hakim ve savcıları ile ve tabi ki #MuhsinYazıcıoğlu sevdalısı hukukçularımız ve şehitlerimizin aileleri ile birlikte,Büyük Birlik'li dava arkadaşlarımız Alperenlerle bu işi aydınlatacağız. Ben her türlü olumsuz şartlara ve hava muhalefetine rağmen halisane niyetlerle,içten samimi duygularla Kahramanmaraş adliyesine gelerek #MuhsinYazıcıoğlu ve arkadaşlarımızın şehadet süreciyle ilgili mahkemede bizi yalnız bırakmayan tüm dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum."

Anahtar Kelimeler:
BBPBüyük Birlik Partisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet küçük 2018-10-30 16:40:59

Partiyi ne hale getirdin8z ya. Yediniz yuttunuz