Muhteşem Yüzyıl dizisine Afyon Türk Ocağı'ndan tepki

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:27
Muhteşem Yüzyıl dizisine Afyon Türk Ocağı'ndan tepki






AFYONKARAHİSAR (CİHAN)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın Afyon, Kütahya ve Uşak illerine hitabeden Zafer Havalimanı´nın açılışında `Muhteşem Yüzyıl´ dizisine gösterdiği tepkiye kamuoyundan destek gelmeye devam ediyor. Afyonkarahisar Türk Ocağı Şube Başkanı Doç. Dr. Yavuz Birdane de medya yoluyla Osmanlı'nın yanlış anlatıldığını belirtti. Sinema filmleri, televizyon dizileri ve medya yorumları vasıtasıyla Osmanlı Sultanlarının harem, içki ve sefahat müptelası olarak gösterildiğini ifade eden Birdane, sarayı da eğlence yuvası gibi anlatıldığını söyledi. Söz konusu durumun tarihi gerçeklere ters olduğunu açıklayan Birdane, bu şekilde ayrıca Osmanlıyı yerden yere vuran batılı yazarların kötü niyetlerine alet olunduğunu kaydetti.

Millete mal olmuş şahsiyetleri karalamanın yanlış olduğuna dikkat çeken Birdane, Yalan söylemeyen ve gerçek tarihi anlatmalıyız. dedi. Kanuni Sultan Süleyman'ın 46 yıllık padişahlık döneminde toplam 1,5-2 sene sarayında oturabildiğini hatırlatan Birdane, Diğer zamanlarını at sırtında Allah aşkıyla savaş meydanlarında geçirmiş Kanuni Sultan Süleyman dizide yanlış anlatılıyor. Bunun gibi daha ne çarpık ilişkilerle çevrilmiş diğer dizilerdeki tüm toplumumuzun bilinçaltına yerleştireliden kareler var. diye konuştu. Yavuz Birdane, yarım asra yakın devletin başında durmuş ama başı dönmemiş bir insan olan Kanunî Sultan Süleyman´ın kılı kırk yararcasına yaşayan adalet timsali ve hakperestlik abidesi bir insan olduğunu anlattı.

İslam bayrağını dalgalandırma misyonunu üstlenen Osmanlının tarihte üst üste zulüm ve ihanetlere de uğradığın belirten Birdane, bugün ise Osmanlı´ya vefasızlığın miras bırakılmak istendiğini dile getirdi. Osmanlı'nın İslama hizmet ettiğini de vurgulayan Birdane, Unutulmamalıdır ki, İslâm âleminin âdeta tırpanlandığı, fikir, düşünce adına dümdüz edildiği dönemlerde eğer Osmanlı olmasaydı, bugün dünyada adalet de olmazdı. Şayet Osmanlı sultanları harem, içki ve eğlence müptelası olsaydı, peşi peşine yapılan o başarılar gerçekleşmezdi. diye konuştu.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.