Muş Emniyeti, soba zehirlenmelerine karşı uyardı

29 Kasım 2012 Perşembe 12:57
Muş Emniyeti, soba zehirlenmelerine karşı uyardı






MUŞ (CİHAN)- Muş Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından kömür zehirlenmelerine karşı halkı bilinçlendirmek amacıyla broşür dağıttı.

Toplam 22 maddeden oluşan kömür zehirlenmelerine karşı neler yapılabileceğinin anlatıldığı broşürde dikkat edilmesi gereken hususlara değiniliyor. Ülkemizde her yıl yüzlerce kişinin soba zehirlenmesi sebebiyle hayatını kaybettiğine dikkat çeken Muş Emniyet Müdürlüğü, dağıtılan broşürlerde, içinde bulunduğumuz kış mevsimi sebebiyle kömür kullanımı ile birlikte katalitik sobalar, doğalgaz ve LPG'li şofbenler, kombiler, mangal ve eksoz dumanına bağlı olarak karbonmonoksit zehirlenmelerinin yaşandığı ifade edildi. Karbonmonoksit zehirlenme belirtileri kapsamında alınacak tedbirler ile karbonmoksit zehirlenmelerinden korunmak için alınacak tedbirler detaylı olarak anlatıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.