Muş Ovası, tarımsal üretim havzasına dönüşecek

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:32
Muş Ovası, tarımsal üretim havzasına dönüşecek






MUŞ (CİHAN)- Muş Vali Yardımcısı Fatih Demir, Karasu Islah Projesi'nin tamamlanmasıyla Muş Ovası´nın Türkiye için tarımsal üretim havzasına dönüşeceğini söyledi.

Muş Ovası Arazi Toplulaştırılması çalışmaları devam ediyor. Muş Ovası Arazi Toplulaştırılması projesi çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Yardımcısı Fatih Demir, Karasu Islah çalışmalarının birçok tarım arazisini verimli hale getirdiğini kaydetti.

Çalışmaları sürekli takip ettiklerini ifade eden Vali Yardımcısı Demir, Muş ovası arazi toplulaştırılmasının yapılması Türkiye´nin üçüncü büyük ovası olan bu yerde projenin hayata geçmesi ile tarımsal potansiyelini iyi kullanma fırsatı sağlayacak. Arazi toplulaştırılmasıyla birlikte yapılan Karasu ıslah projesinin bitmesiyle Muş Ovası Türkiye için tarımsal üretim havzasına dönüşecektir. dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZİN ÜRÜN ÜRETİMİ ARTACAKTIR

Köy arazilerinin birleştirilerek sulama kanallarının yapılacağını belirten Vali Yardımcısı Demir, aynı zamanda köylerde kanalizasyon çalışmalarının da yapıldığını söyledi. Demir, Muş Ovamız bilindiği üzere Türkiye´nin üçüncü büyük ovasıdır. Arazi toplulaştırması sayesinde çiftçilerimizin ürün üretimi artacaktır. Ayrıca köylülerimizin arazileri birleştirilecek, arazilerin arasına sulama kanalları yapılacaktır. Aynı zamanda köylülerimize kanalizasyon şebekesi yapılacak ve köylümüz bu sayede tarım arazilerini sulama kanallarını vasıtası ile daha iyi sulayacaklardır. Köyde yapılan kanalizasyon ile biriken pis ve atık suları, fosseptik çukurunda biriktirilecek aynı zamanda köylülerimiz arazi toplulaştırması sayesinde toprakları arazileri tek parça halinde olacak tek bir bütün olacak ve böylelikle köylülerimiz zamandan tasarruf edecekler. Aynı zamanda köy arazilerimizin arasına yol yapacağız köylümüz ürettiği ürünü traktörüne yükleyecek ve bu sayede ürettiği ürününün ulaşımının sağlanması kolaylaştırılacak. ifadelerini kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.