Muş'ta sel faciası; Anne ile oğlu öldü bebek kayıp

Muş'un Korkut İlçesi'ne bağlı Karakale Köyünde sağanak yağmur ve dolu yağışıyla birlikte derenin taşması sonucu sele kapılan araçtaki Yasemin Süngür ile oğlu Yusuf Süngür öldü, 5 aylık bebeği Yunus Süngür ise kayboldu.

24 Haziran 2016 Cuma 23:23
Muş'ta sel faciası; Anne ile oğlu öldü bebek kayıp






Muş'ta sel faciası; Anne ile oğlu öldü bebek kayıp

Son Dakika Muş haberleri, MUŞ'un Korkut ilçesine bağlı Karakale Köyü’nde aniden bastıran yağmur sonrası Sılığ Deresi taştı. Olayda bir otomobilin sele kapılması sonucu araç içerisindeki 2 çocuk hayatını kaybettiği, Karakale Köyü’nde yaşayan bir çocuğun ise sel sularına kapılarak kaybolduğu öğrenildi.

MUŞ'TA SEL FACİASI: ANNE İLE OĞLU ÖLDÜ, 5 AYLIK BEBEK KAYIP - YENİDEN


Muş'ta son durum,.. Muş'un Korkut İlçesi'ne bağlı Karakale Köyünde sağanak yağmur ve dolu yağışıyla birlikte derenin taşması sonucu sele kapılan araçtaki Yasemin Süngür ile oğlu Yusuf Süngür öldü, 5 aylık bebeği Yunus Süngür ise kayboldu.
Korkut İlçesi'ne bağlı 1055 nüfuslu ve 200 haneli Karakale Köyü'nde, bugün saat 16.00 sıralarında etkili olan sağanak yağmur ve dolu, hayatı felç etti. Yaklaşık 45 dakika süren yağış nedeniyle Sılığ Deresi taştı. Bu sırada Bulanık İlçesi’nden Muş yönüne giden içerisinde 7 kişinin bulunduğu Orhan Süngür yönetimindeki araç sele kapıldı. Araç sürücüsü Orhan Süngür, kızları Ela ve Canan Süngür ile Songül Demir, köylülerin yardımıyla kurtarılırken, azgın sulara kapılan sürücünün eşi Yasemin Süngür, oğlu Yusuf ve 5 aylık bebeği Yunus kayboldu.

Kurtarılan 4 kişi, ambulansla Korkut Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Olayın ardından bölgeye jandarma, AFAD, UMKE, 112 ve Özel İdare ekipleri sevk edildi. Yapılan arama çalışmalarında Yasemin Süngür ile oğlu Yusuf'un cesetlerine ulaşıldı. Minik bebeği arama çalışmalarından ise herhangi bir sonuç alınamadı. Havanın kararmasıyla birlikte ara verilen arama çalışmalarına yarın sabah yeniden başlanacağı belirtildi.

EV VE İŞYERLERİNDE HASAR MEYDANA GELDİ

Sel nedeniyle Karakale Köyü'nde 40’a yakın ev ve işyerinde büyük çaplı maddi hasar meydana geldi. Küçük ve büyükbaş hayvanların telef olduğu faciada, arı kovanları da sel sularına kapıldı.
Yaşanan bu sel felaketinde büyük zarara uğradıklarını ifade eden köylülerden Nesim Taygar, ev ve işyerlerinin harabeye döndüğünü, birçok hayvanın ise telef olduğunu ifade etti.

 
Son Güncelleme: 24.06.2016 23:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.