Mustafa Sarıgül'den Şişli'ye ikinci büyük kazık mı geliyor?

Çok değil 9 yıl önce, Koltuğunun altında tarihi Ali Sami Yen stadyumu yerine yapılacak olan meydan düzenlemesi projesi ile kanal kanal dolaşarak vatandaşlardan destek isteyen Sarıgül, beton cehennemine çevirdiği Şişli'de, hafıza sorunu yaşayan vatandaşlar için alzheimer hastanesi kuracak..

13 Mart 2019 Çarşamba 01:05
Mustafa Sarıgül'den Şişli'ye ikinci büyük kazık mı geliyor?






Mustafa Sarıgül'den Şişli'ye ikinci büyük kazık mı geliyor? 


CHP'den aday olamayacığını anlayınca DSP'ye geçen Şişli Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, seçilmesi halinde ilçe ile ilgili projelerini anlattı. Tarihi Ali Sami Yen Stadyumu yerine hançer gibi saplanan beton gökdelenleri ağzına bile almayan Mustafa Sarıgül'ün Şişli'ye en büyük vaadi ise 'Hafıza problemi yaşayan' vatandaşlar için alzheimer hastaneleri kurmak..  Bir önceki belediye başkanlığı adaylığı sırasında Kadın Doğum Hastanesi ve Çocuk hastanesi sözü veren Sarıgül, benzer vaatlerini yeniden sıraladı. Sarıgül seçimi kazanırsa, Şişli'de 3. bir futbol sahasının daha geleceği tehlikeye girebilir. Zira daha önce Galatasaray Ali Sami Yen, Kuştepe toprak sahasını beton bloklara teslim eden Sarıgül, Feriköy Futbol Stadyumu'nu da taşıma sözü verdi.


ESKİ PROJELERİNE DÖRT ELLE SARILDI

Şişli eski belediye başkanlarından Mustafa Sarıgül, yerel siyasete en çok kazandığı bölgeden yeniden geri döndü. CHP'nin kendisini aday göstermeyeceğini ileri sürerek, DSP'ye geçerek adaylık yarışında ağırlığını hissettiren Mustafa Sarıgül, ilçe için yeni projelerini dün akşam HaberTürk ekranlarında Veyis Ateş'e anlattı. Sarıgül'ün en çok heyecan verdiği projesi hafıza kaybı yaşayan, alzheimer hastalığının pençesine düşmüş vatandaşlar için kuracağı Alzheimer Hastanesi olduğunu söyledi. 

BU BETON KAZIKLAR ASIRLARCA UNUTULMAZ

Sarıgül'ün seçim vaatlerini dinleyenlerin aklına Şişli'yi beton cehennemine çeviren uygulamaları geldi. Henüz alzheimer olmayan vatandaşların hafızalarıyla adeta dalga geçen Sarıgül'ün, Cevahir Alışveriş Merkezi, Cevahir Otel ve Ali Sami Yen Stadyumu'nun yerine Torunlar inşat tarafından dikilen dev kuleler, sadece Şişli'de değil İstanbul'da sayıları hızla artan gökdelenler dönemini başlattı. 

5 SENE NE ARAMIŞ NE SORMUŞ

TV programında, Sarıgül kendisine yakın çevresinin sitemlerini de samimi bir şekilde anlatması dikkat çekti. Sarıgül Veyis Ateş'in bir sorusu üzerine "CHP'den adaylık bekledim. 5 sene önce bana teklif ettiler. Akademisyen dostlarımız devreye girdi. İstanbul'un dünyanın en önemli kentlerinden bir tanesi. 5 sene sonra ne arıyorsunuz, ne soruyorsunuz" cevabını verdi. 

SARIGÜL 2010 YILINDA NE SÖZ VERMİŞTİ?

Galatasaray'ın efsane stadyumu Ali Sami Yen için Mustafa Sarıgül, 2010 yılında hazırladığı projeleri anlatırken, bölgenin yeşil alan olacağı sözünü vermişti. 2010 yılı Nisan ayında dönemin CHP istanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve bir grup, Ali Sami Yen'in önünde toplanarak, stadın imara açılacağını öne sürerek eylem yapmıştı.  Bölgenin yeşil alan olması gerektiğini söyleyen Tekin, Şişli Belediyesi'ni de suçladı. Tekin, "Yayaların ve araçların hareket dahi edemediği bu alanlara devasa alışveriş merkezleri dikmek daha fazla yük getirecektir. İnsanlar daha fazla nefes alacak alanlar istiyor" dedi.

SARIGÜL; "7 KATLİ OTOPARK, ÜSTÜ MEYDAN"

Protestodan bir saat sonra basının karşısına çıkan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, iddiaların aksine bölgenin yeşil alan olacağını söyledi. Hazırladıkları projenin İstanbul'un en büyük meydan projesi olduğunu belirten Sarıgül, bölgenin altına 7 katlı otopark ve üzerine yeşil alan öngördüklerini söyledi. Sarıgül, isim vermeden CHP'yi siyasi çıkar peşinde koşmakla suçladı. 

TRUMP TOWERS KULELERİNDE SARIGÜL'ÜN PARMAĞI VAR

Şişli'de Kuştepeli gençlerin futbol sahası olarak kullandığı meydana dikilen Trump Towers kulelerinin satışında da dönemin Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün önemli rol oynadığı biliniyor. 
Sarıgül Kuştepe Şehit Ahmet Sokak ile Karkuyusu Sokak arasında kalan devasa spor alanını uygulanan proje gibi şimdi de Feriköy Spor Kulübü'nün kullanımındaki Feriköy Stadına el atıyor. Sarıgül Feriköy stadyumu için bakın ne diyor: "Bütün spor kulüplerimizle beraber olacağım. Feriköy Spor Kulübümüz var. Stadımız var. Feriköy Stadımızı 20 metre aşağı indirmek istiyorum. Etrafı yemyeşil olacak. Gelip Feriköylü yurttaşlarımız sporlarını yapacaklar. Tribün 5 bin kişi olmayacak ama 3 bin 500 olacak. Taksim Spor Kulübümüz var. Kulübümüzün altına 300 araçlık otopark yapmak istiyorum.

Son Güncelleme: 13.03.2019 01:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
umut yasin 2019-03-13 02:42:03

şişliye en büyük ihaneti gülay atığ yaptı, soydu kaçtı. fatma girik dönemini mumla arıyoruz. mustafa sarıgül şişli halkına verdiği sözleri tutmadı, zenginlere rant alanı açtı. kuştepeye şirin görünmek için çamaşırhaneler bile kurdu, ama kuştepeyi sağlıksız yaşam alanı olmaktan çıkarmadı, çıkmasına izin vermedi. şişlinin etrafını çeviren plazalar sarıgül döneminin eseridir