Mutfakta sadece yemek pişirilmiyor

13 Temmuz 2011 Çarşamba 13:10
Mutfakta sadece yemek pişirilmiyor






Skyturk.net yazarlarından Aynur Ayaz'ın yeni yayın döneminde Beyaz TV ekranlarındaki tecrübesini Zaman Gazetesi'nde Tuğba Kaplan'a anlattı. Televizyon ekranlarının vazgeçilmezlerinden olan yemek programları, pratik yemek tariflerinden et pişirmenin püf noktalarına kadar birçok konuda bilgi veriyor. Ancak sunuculuğunu Aynur Ayaz'ın üstlendiği 'Mutfaktakiler' programında sadece yemek konuşulmuyor. 12 Haziran seçimlerinde Adıyaman milletvekili aday adayı olan Ayaz, "Konuklarımla Ergenekon'dan Balyoz'a kadar birçok konuyu ele alıyoruz." diyor.


Öğle kuşağında Beyaz TV kanalıyla ekranlara gelen; ancak yaz nedeniyle ara verilen 'Mutfaktakiler' adlı programı, alışılagelmişin dışında bir yemek programı. Zira sunuculuğunu Aynur Ayaz'ın yaptığı program, benzerlerinin aksine sanat camiasından ünlü isimleri programına konuk etmekle kalmıyor, özellikle iş ve siyaset dünyasından kişileri de ağırlıyor. Formatının diğerlerine nazaran biraz daha farklı olduğunu söyleyen Ayaz, "Yemek ve sohbeti bir arada tutmaya çalışıyoruz. Bu nedenle, gelen konuklarımızla Ergenekon'dan Balyoz'a, dış siyasetten seçimlere kadar birçok konuyu en sade haliyle konuşuyoruz." diyor. 12 Haziran seçimlerinde Adıyaman milletvekili aday adayı, 2009'da da İstanbul'un Beylikdüzü ilçesi için belediye başkanlığına aday olduğunu kaydeden ünlü sunucu, programının siyasete uzak olmadığını ifade ediyor. Şu an programının tekrarının, eylülde ise yeni bölümlerinin yayınlanacağı bilgisini veren Ayaz, "Her ne kadar yemek programı yapsak da programımız Ankara'da çekildiği için söz dönüp dolaşıp siyasete geliyor. Ayrıca siyasi isimler hep Ankara'da olduğu için onları ağırlama konusunda da herhangi bir sorun yaşamıyoruz." diyor.

İşini severek yaptığının altını çizen Ayaz, siyasi programları sunmanın ona çok heyecan verdiğini söylüyor. "En çok 2007'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingini sunarken heyecanlandım." diyen ünlü sunucu, bir gün siyasette yer alacağına inandığını belirtiyor. 15 yıllık tecrübesiyle konuşan ünlü sunucu, medya sektöründe çalışmak isteyenlere de tavsiyelerde bunuyor. "Bu sektörde doğru kanallar, frekanslar ve kişileri yakalamak önemlidir." diyen Ayaz, gençlerin sektörü kirletmeyen, kötülüğe teşvik etmeyen işlerde hizmet etmeleri tavsiyesinde bulunuyor.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.