NATO heyeti Diyarbakır'da üç ayrı yerde inceleme yaptı

29 Kasım 2012 Perşembe 17:33
NATO heyeti Diyarbakır'da üç ayrı yerde inceleme yaptı






DİYARBAKIR (CİHAN)- Kuzey Atlantik Paktı( NATO) heyeti, Türkiye'nin talebi üzerine Malatya'nın ardından Diyarbakır'da da Patriot füze sisteminin kurulması planlanan alanlarda inceleme yaptı. Diyarbakır'a gelen 50 kişilik NATO heyeti, yoğun güvenlik önlemi altında üç ayrı yerde incelemelerde bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Hollandalı uzmanlardan oluşan NATO heyeti, sabah saatlerinde hava yoluyla Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki havaalanına gelerek, Patriot savunma sistemlerinin yerlerinin belirlenmesi amacıyla incelemelerde bulundu. Heyetin incelemesinin devam ettiği sırada askeri havaalanın üstünde iki helikopterin sürekli tur atması dikkat çekti. Burada 4 saate yakın süren incelemelerini tamamlayan heyet, daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında Levent Askeri Lojmanları içindeki Sosyal Tesisler'e geçti. Burada yaklaşık bir saat kalan heyet, daha sonra Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı içinde bulunan General Galip Deniz Kışlası'nda incelemelerde bulundu. Heyete Genelkurmay Başkanlığı'nın görevlendirdiği subaylar eşlik etti.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.