NATO tarihinde ilk kez bir Rus uçağını vurdu!

Rusya Suriye krizinde ikince kez savaş uçağı vurulan ülke oldu. NATO tarihinde ise ilk kez bur Rus savaş uçağı müttefik ülke uçakları tarafından vurulmuş oldu.

24 Kasım 2015 Salı 15:54
NATO tarihinde ilk kez bir Rus uçağını vurdu!






NATO; Suriye Sınırı'ndaki gelişmeleri dikkatle izliyoruz

Türkiye hava sahasını defalarca ihlal eden ve uyarılara rağmen tacizi sürdüren Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından diplomatik gelişmeler hızlandı. NATO, Karadeniz'de Kırım krizinin ardından bu kez de Rusya ile Suriye konusunda karşı karşıya geliyor. Bu arada NATO'nun açıklamasında, 'NATO durumu dikkatle izliyor. Türk yetkililerle yakın temas halindeyiz' ifadelerine yer verildi.

NATO tarihinde ilk kez bir Rus uçağını vurdu!

NATO kurulduğu günden bu yana ilk kez bir Rus uçağını düşürdü. Türkiye tarafından sınır ihlali gerekçesiyle Türk uçakları tarafından hedef alınan Rus savaş uçağı pilotunun akibeti ise henüz bilinmiyor..
Suriye sınırında, sınır ihlali yaptığı belirtilen ve F-16'lar tarafından vurulan Su 24 tipi Rus savaş uçağıyla ilgili NATO'dan ilk açıklama geldi. AFP'nin haberine göre, açıklamada, "NATO durumu dikkatle izliyor. Türk yetkililerle yakın temas halindeyiz" denildi. Türkiyeli yetkililer, Rus uçağını beş dakika içinde 10 kez uyardıklarını duyurmuştu.
Bu arada 10 Ekim'de bir Rus savaş uçağı Halep üzerinde muhalif güçler tarafından düşürülmüştü..

DÜNYA HABERİ BÖYLE DUYURDU

İngiliz BBC televizyonu: “Türk savaş uçakları, Suriye sınırında henüz kimliği bilinmeyen bir savaş uçağını vurdu. Türk askeri yetkili uluslararası bir ajansa verdiği bilgide savaş uçağının yapılan ikazdan sonra Hatay yakınında vurulduğunu belirtti. Bölgede Suriye ve Rus uçakları cihatçı militanları hedef alıyor. “

Rus Haber Ajansı Ruptly:
“Uluslararası bir haber ajansına konuşan bir Türk askeri yetkili uçağın hangi ülkeye ait olduğunun netleşmediğini söyledi. Türk F16’larının vurduğu uçak Suriye Türkmenlerinin bulunduğu bölgeye düştü. Bu bölge Muhalifler ile Suriye ordusunun çatışmalarının yaşandığı sıcak bölge. Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı’nda görüşmelerde bulunuyor. Davutoğlu, son gelişmelerle ilgili NATO ve BM’i bilgilendirdi.”
Rus Basını da düşürülen uçağa dair gelişmeleri Türk medyasından okuyucularına iletiyor.
Alman haber televizyon kanalı NTV: Bugün saat 9.30’da haber bülteninde ilk haber olarak Türkiye’de, Suriye yakınında bir savaş uçağının Türkiye’nin hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürüldüğünü duyurdu. Verilen haberde Suriye kaynaklarına göre düşürülen uçağın Rusya’ya ait olduğu bilgisi de yer aldı.

The New York Times:
Türk F16’ları, Türk hava sahasını ihlal eden Suriye Sınırında kime ait olduğu bilinmeyen bir savaş uçağını vurdu. 

Son Güncelleme: 24.11.2015 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.