Nelson Mandelalı banknotlar piyasaya sürüldü

06 Kasım 2012 Salı 18:41
Nelson Mandelalı banknotlar piyasaya sürüldü






JOHANNESBURG (CİHAN)- Güney Afrika'da Nelson Mandela'nın resminin basıldığı ilk banknotlar piyasaya sürüldü. Beyazlara karşı verilen özgürlük mücadelesinin simgesi olan Mandela'nın resmi, vahşi hayvan resimlerini ve endüstri manzaralarının yerini aldı.

Devlet Başkanı Jacop Zuma yaptığı açıklamada, Mandelalı banknotlar mütevazi bir iyi niyet ve minnettarlık göstergesidir. dedi.

Mandelalı banknotları ilk kullanan Güney Afrika Merkez Bankası Başkanı Jill Marcus oldu. Marcus idari başkent Pretoria'da bir markette 160 randlik (18 dolar) harcama yaptı.

Güney Afrika'nın yeni banknotlarının bir tarafında Mandela resmi yer alırken, diğer yüzünde 5 büyükler olarak tanımlanan aslan, leopar, gergedan, bufalo ve fil resimleri basıldı.

Hayatının 27 yılını hapishanede geçiren 94 yaşındaki Nobel Barış Ödüllü Nelson Mandela, 1994'te Güney Afrika'nın ilk demokratik devlet başkanı seçilmiş ve beyazların ırkçı idaresine son vermişti. Mandela, doğduğu Qunu köyünde gözlerden uzak sakin bir hayatı tercih etiş durumda. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.