Netanyahu´yu Almanya'da 2 bin polis koruyacak

04 Aralık 2012 Salı 15:42
Netanyahu´yu Almanya'da 2 bin polis koruyacak






BERLİN (CİHAN)- Yarın resmi temaslarda bulunmak için başkent Berlin´e gelecek olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu yaklaşık 2 bin polisin koruyacağı bildirildi. Netanyahu ve beraberindeki bakanlar, Alman-İsrail hükümetler arası dördüncü zirvesine katılacak.

Netanyahu'nun ziyareti dolayısıyla Başbakanlık binası ve İsrail liderinin kalacağı Intercontinental otelinin çevresi trafiğe kapatılacak. Polis sıkıntısı çeken başkente diğer eyaletlerin de destek verilmesi bekleniyor. Görev alacak olan 2 bin civarındaki polis, İsrail karşıtlarının yapacağı gösterilere karşı önlem alacak.

Tegel havalimanının askeri bölümüne inecek olan Benjamin Netanyahu´yu Başbakan Angela Merkel makamında kabul edecek.

Almanya, İsrail veya Amerikan başbakanları Berlin´e resmi ziyaretler düzenlediğinde yoğun güvenlik önlemleri alıyor. Geçtiğimiz yıllarda İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman Berlin polisini şaşkınlığa uğratmış ve başkente son anda özel bir seyahat düzenlemişti. Seyahati sırasında Berlin-Wilmersdorf´ta tenis oynamak isteyen Lieberman´a yüzlerce Berlin polisi eşlik etmiş ve bakanın güvenliğini sağlamıştı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.