Nevşehirli atletlerin hedefi olimpiyatlar

12 Temmuz 2011 Salı 16:06
Nevşehirli atletlerin hedefi olimpiyatlar






Nevşehirli milli sporcular Mustafa Demir ile Mustafa Kocatepe, en büyük hedeflerinin Olimpiyat Oyunları'nda şampiyonluk olduğunu söyledi.

Nevşehirli milli atlet Mustafa Demir, 29 Haziran 2011 tarihinde Mersin'de yapılan Balkan Şampiyonası Milli Takım seçmelerinde 5 bin metrede 15.01'lik derecesi ile birinci oldu. Demir bu derecesiyle milli takıma seçilerek ülkemizi 16- 17 Temmuz 2011 tarihlerinde Edirne'de yapılacak Balkan Şampiyonası'nda temsil etme hakkı kazandı. Şampiyonaya günde iki antrenmanla hazırlanan Demir, tek hedefinin şampiyonluk olduğunu belirterek, bunu başaracağına inandığını söyledi.

Nevşehirli bir diğer milli atlet Mustafa Kocatepe ise, Ankara'da yapılan atletizm yarışmalarında bin 500 metre ve 3 bin metrede Türkiye birincisi olarak 11-18 Haziran tarihlerinde Polonya'da yapılan Dünya Liseler Atletizm Yarışları'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanmıştı. Kocatepe, Polonya'da yapılan yarıştı altı salise farkla ikinci olarak adını Türk atletizm tarihine yazdırma başarısı gösterdi. Kocatepe şimdi memleketi Nevşehir'de 24- 29 Temmuz Trabzon'da yapılacak olan Avrupa Gençlik Olimpik oyunlarına (EYOF) hazırlanıyor.

Antrenörü Resul Köstekçi nezaretinde günde çift idmanla yarışa hazırlanan Kocatepe, bu defa bin 500 ve 3 bin metrelerde yarışacağı olimpiyatlardan altın madalya ile döneceğini ifade etti.

ALTIN MADALYALARLA DÖNECEĞİZ

Her iki başarılı atletin de antrenörlüğünü yapan Resul Köstekçi yaptığı açıklamada, iki sporcunun da şampiyonluk hedeflediğini ve başaracaklarına inandığını ifade etti. Köstekçi, Mustafa Kocatepe bin 500 metre ve 3 bin metrede Türkiye Şampiyonu oldu. Dünya Liseler Atletizm Şampiyonası'nda dünya şampiyonluğu hedefimize kıl payı ulaşamadı. Yine de tarihi bir başarı kazandı. Kocatepe şimdi, 49 ülkeden 4 bin dolayında sporcunun katılması beklenen 24- 29 Temmuz Trabzon'da yapılacak olan Avrupa Gençlik Olimpik oyunlarına (EYOF) hazırlanıyor.

 3 bin metrede 2011 yılı içerisinde yarışlarda aldığı dereceler ve son dünya ikinciliği sonrasında direk final yarışmasına katılacak. Bin 500 metrede ise eleme yarışına girecek. İlk altıya kaldığı takdirde finale yükselecek. Başaracağına inancım tam. dedi.Diğer sporcusu Mustafa Demir'in ise 16- 17 Temmuz 2011 tarihlerinde Edirne'de yapılacak Balkan Şampiyonası'nda temsil edeceğini kaydeden Köstekçi, tek hedefin şampiyonluk olduğunu ifade etti.

CİHAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.