Nijerya, Türk iş adamlarını yatırım yapmaya bekliyor

07 Aralık 2012 Cuma 12:56
Nijerya, Türk iş adamlarını yatırım yapmaya bekliyor






ESKİŞEHİR (CİHAN)- Nijerya´dan gelen bir grup iş adamı, Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İş Adamları Derneği'ni (EGSİAD) ziyaret kapsamında iş görüşmelerinde bulundu. İki ülke arasındaki iş ilişkilerinin gelişmesini amaçlayan ziyarette, Nijeryalı iş adamları Türkiye´yi ülkelerine davet ederek birlikte ticaret yapma taleplerini iletti.

EGSİAD İnşaat Komisyonu, EGSİAD Kadın Komisyonu ve çok sayıda iş adamı, Mayıs 2012´de Nijerya´da düzenlenen Türk İhraç Ürünleri Fuarı'na katıldı. Fuarda çeşitli sektörlerle bilgi alışverişinde bulunuldu. Bazı şirketler ile iş görüşmeleri ve iş bağlantıları kuruldu. Fuara katılanlardan EGSİAD Yapı Komisyonu Başkan Yardımcısı Tahir Koca ve EGSİAD Kadın Komisyonu Başkanı Senem Gül'ün Nijerya´da bağlantı kurdukları bazı iş ortakları Eskişehir´e gelerek, EGSİAD´ı ve EGSİAD üyesi firmalara ziyaretlerde bulundu.

Nijerya iş adamları yaptıkları incelemelerde, Türkiye´nin inşaat sektöründe Nijerya´dan daha ileride olduğuna değindi. Nijerya´daki inşaat faaliyetlerinin Türkiye´nin elli yıl önce kullandığı inşaat teknikleriyle yapıldığına dikkat çekilerek, daha iyi yöntemler kullanılarak yapılacak kaliteli ve modern inşaatların Nijerya´da çok daha fazla rağbet göreceği ifade edildi. Nijerya´nın 200 milyon nüfusuyla ECOWAS´a üye ülkelerin toplam nüfusunun yarısını oluşturması ile büyük bir ticari potansiyeli olduğundan bahseden iş adamları, en kısa zamanda Türk iş adamlarını ülkelerinde görmek istediklerini söyledi.

EGSİAD İnşaat Komisyonu Başkan Yardımcısı Tahir Koca ise mart ayında yapılacak ECOWAS Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nda iş köprüleri kurmak için faaliyetlerde bulunulacağını söyledi. Nijeryalı iş adamlarının Eskişehir´i ziyaret etmelerinin çok önemli olduğunu dile getiren Koca, EGSİAD´ın bu gibi programları çoğalması Türkiye´nin lehinedir, yurt dışında gerçekleşen faaliyetler esnafa ve üyelerimize büyük cesaret vermektedir. diye belirtti.

EGSİAD Kadın Komisyonu Başkanı Senem Gül, Nijerya´nın inşaat, gıda, giyim vb. yatırımlar açısından potansiyel ülke olduğunu ve özellikle inşaat sektöründe 15 milyon konut projesi olduğuna değindi. ECOWAS ülkelerinde Çin´in kalitesiz, Avrupa´nın ise pahalı ürün sattığına değinen Gül, Türk ürünlerinin kaliteli ve ucuz olduğundan bahsetti. Ayrıca Gül, Yurt dışında yapılan bu tarz programlara katılmaktan korkmamalıyız, her gün değişen rekabette biz de yer almalıyız. ifadelerini kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.