Norveç küstahlığına NATO'dan özür geldi

Norveç ordosunda görevli bir personelin Atatürk ve Erdoğan'ı hedef alan küstah paylaşımı, Ankara'nın sert tepkisine neden olunca NATO özür diledi. Norveç hükümetinin sessizliği ise gözlerden kaçmadı,.

17 Kasım 2017 Cuma 16:12
Norveç küstahlığına NATO'dan özür geldi






Norveç küstahlığına NATO'dan özür geldi


Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı düşman ülkeler arasında gösteren Norveç ordu mensubunun paylaşımının ardından, Türkiye NATO'nun bu ülkedeki tatbikatından çekildi. Türkiye'nin bu kararının ardından, NATO özür mektubu yayınlarken Norveç yönetiminden henüz ses yok

Ankara'nın özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğn'ın sert tepki gösterdiği skandalın ardından NATO'dan bir özür mektubu yayınlandı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den de ayrıca özür geldi


NATO tatbikatında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı düşmanla işbirliği içinde gösteren Norveç ordusu personeli görevden alındı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de tatbikat skandalı nedeniyle Türkiye'den özür diledi.

Norveç'teki Ortak Harp Merkezi Komutanlığı konuya ilişkin özür mektubu yayınladı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Olaylara neden olan kişi NATO çalışanı değildir. Norveç tarafından görevlendirilen sözleşmeli sivil bir memurdur" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.