NPD'nin kapatılması yine reddedilirse tam bir felaket olur

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:44
NPD'nin kapatılması yine reddedilirse tam bir felaket olur






MÜNİH (CİHAN)- Almanya´da aşırı sağcı Almanya Milliyetçi Demokratik Parti´nin (NPD) kapatılması tartışmaları yeniden gündemde. Bu partiye ilk kapatma davasını açan Bavyera´nın eski İçişleri Bakanı ve eski Başbakanı Günther Beckstein´dan ise uyarı geldi.

NPD´ye karşı açılması planlanan kapatma yasağının mahkemede ret cevabı alabileceği uyarısında bulunan deneyimli muhafazakâr siyasi, bunun tam bir felaket olacağını söyledi. NPD´nin bu şekilde toplumda daha fazla destek göreceği kaygısını dillendiren Beckstein, buna rağmen bu partinin Anayasa'a karşı agresif ve savaşçı tutumundan dolayı kapatılması gerektiğini açıkladı.

2003 yılında Beckstein önderliğinde açılan dava, NPD içinde devlet adına çok sayıda muhbir olduğu gerekçesiyle reddedilmişti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.