Numan Kurtulmuş: Türkiye demokratikleştikçe köklerine dönüyor

30 Kasım 2012 Cuma 18:17
Numan Kurtulmuş: Türkiye demokratikleştikçe köklerine dönüyor






BURSA (CİHAN)- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye´de millete tepeden bakan, sadece oy deposu olarak gören siyaset anlayışının geride kaldığını belirterek, Türkiye demokratikleştikçe, kendi köklerine döndükçe, milleti esas alan siyaset tarzını geliştirdikçe, aynı zamanda köklerine dönüyor. dedi.

Kurtulmuş, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Emirsultan Hamamı ve Emir Buhari Tekkesi´nin kültür merkezine dönüştürülerek gerçekleştirilen açılışına katıldı. Tören öncesi Emirsultan Camisi´nde cuma namazını kılan Kurtulmuş, ardından Emir Sultan Hazretleri'nin Türbesi´ne girerek bir süre dua etti. Kurtulmuş'a, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin yanı sıra Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın eşlik etti.

Ardından tören alanına gelen Kurtulmuş, meydanı dolduran kalabalığa hitap etti. Tarihi eserlerin Türkiye´nin her tarafında onarılarak gün yüzüne çıkartıldığını ifade eden Kurtulmuş, duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kurtulmuş, bunun, tarihe, eserler olarak sahip çıkmak olmadığını, ruhuyla birlikte sahip çıkmak anlamı taşıdığını kaydetti.

TÜRKİYE DEMOKRATİKLEŞTİKÇE KÖKLERİNE DÖNÜYOR

Geçmişte tekke olarak kullanılan tarihi mekanların son zamanlarda gün yüzüne çıkartılmasının önemine işaret eden Kurtulmuş, şöyle konuştu: Türkiye demokratikleştikçe, kendi köklerine döndükçe, milleti esas alan siyaset tarzını geliştirdikçe, aynı zamanda köklerine dönüyor. Maalesef bu ülkede 150 yıldır iki tane siyaset çizgisi var. Birisi millete tepeden bakar, milletin değerlerini eski sayar, yok sayar. Onun için tekke dediğiniz zaman tüyleri diken diken olur, medrese dediğiniz zaman kulaklarını tıkarlardı. Onunu için bütün bu eserlerimiz harap vaziyette duruyordu. Milleti sadece oy deposu olarak gördüler.

MENDERES, ÖZAL VE ERBAKAN´DAN BU YANA...

Artık o günlerin geride kaldığını vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti: Bu milletin çocukları tarih sahnesinde ortaya çıktı. Rahmetli Menderes´ten, rahmetli Özal´dan, rahmetli Erbakan´dan bu yana siyasette yer aldı. Allah´ın izni ile bu siyaset sahnesinden bu milletin çocukları inmeyecektir. Çünkü bu millet böyle murat ediyor. Öyle olduğu için diğer taraftaki siyaset çizgisi, Tanzimat´tan bu yana bizim medeniyetlerimizin değerlerini esas alan, köklerimizin üzerinde yeniden yükselmemizin mümkün olduğuna inanan bu siyaset tarzı, bugün AK Parti çatısı altında devam ediyor ve milletimiz de bu siyasete büyük oranda destek veriyor.

Kurtulmuş, konuşmasının ardından kültür merkezinin açılışını gerçekleştirerek hamamı ve kültür merkezini gezdi. Çalışmalar hakkında bilgi aldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.