Numune Hastanesi'nde üst ihtisas dalları hizmete başladı

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:21
Numune Hastanesi'nde üst ihtisas dalları hizmete başladı






SİVAS (CİHAN)- Sivas Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İbrahim Ethem Özsoy, sayı olarak sınırlı olan üst ihtisas dallarının Sivas´ta hizmet vermeye başlamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Genel Sekreter Özsoy yaptığı açıklamada, Sivas´ın sağlık yatırımlarından hem fiziki yapılar olarak hem kadro hem de teknoloji olarak daha çok pay alması için tüm yöneticileri büyük gayret göstermektedir. dedi. Özsoy, 2 Kasım'da kurulan Kamu Hastaneler Birliği'nin kurulduğu günden itibaren birliğe bağlı hastanelerin personel imkânları, fiziki altyapısı, teknolojik altyapısı ve cihaz envanterlerinin incelendiğini; Sivas halkının daha rahat fiziki mekânlarda, teknolojinin ulaştığı modern cihazlarla ve uzman hekimlerinden güvenli bir şekilde sağlık hizmeti alması için gerekli her türlü gayretin gösterileceğini vurguladı.

Genel Sekreter Özsoy, Numune Hastanesi'nde bulunan üst ihtisas dallarını ise şöyle sıraladı: Çocuk yaş grubunda çocuk kardiyolojisi (çocuk kalp hastalıkları), çocuk hematoloji ve onkolojisi (çocuk kan hastalıkları) branşlarının yanında çocuk nefrolojisi (çocuk böbrek hastalıkları), çocuk ruh sağlığı ve hastalıkları; erişkin yaş grubunda ise nefroloji uzmanı (böbrek hastalıkları), iki adet gastroenteroloji uzmanı (mide ve bağırsak hastalıkları), endokrin ve metabolizma uzmanı yanında hematoloji uzmanı da (kan hastalıkları) hizmet vermeye başlamıştır. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.