Nürnberg Polis Teşkilatı Neonazi katilleri tanıyormuş

04 Aralık 2012 Salı 14:54
Nürnberg Polis Teşkilatı Neonazi katilleri tanıyormuş






MÜNİH (CİHAN)- Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü tarafından işlenen cinayetlerde yeni bulgular gün yüzüne çıkıyor.

Bavyeralı güvenlik birimleri Neonazi katiller Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt hakkında hiçbir bilgileri olmadığını savunmuştu. Fakat Nürnberg Polis Teşkilatı'nda 90'lı yılların ortasında bu iki teröristin aşırı sağcı olduğunu gösteren belge ortaya çıktı. Nürnberg merkezli teşkilatın elinde bulunan bir Neonazi listesinde bir yıl önce kendilerini öldüren iki teröristin isimi de yer alıyor. Bu dosyaya göre terörist Mundlos, 1995 yılında Nürnberg kentinde `Tirol Tepesi´ (Tiroler Höhe) olarak bilinen bir restoranda Neonazilerle buluştu. Bu restoran, daha sonra Neonazilerin cinayet işledikleri iki noktaya da çok yakın.

Konu hakkında açıklama yapan Yeşiller Partisi, buna rağmen polisin bunca yıl neden harekete geçemediğini sordu. Bu iki teröristin şimdiye kadar bilindiğinden daha sık Bavyera´ya geldiklerini söyleyen Bavyera NSU Komisyonu üyesi Susanna Tausendfreund, 1995'te Uwe Mundlos´un otobanda bir polis kontrolünde kayıt altına alındığını açıkladı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.