NYT: Obama yüzde 90,9 kazanacak

07 Kasım 2012 Çarşamba 02:04
NYT: Obama yüzde 90,9 kazanacak






NEW YORK (CİHAN)- New York Times (NYT) gazetesi, dün neticelenen anket sonuçlarını internet sitesinde duyurdu. NYT tarafından yapılan ilk analiz sonucunda, Başkan Obama'nın seçici kurul bazında yüzde 90,9 oranında kazanacağı duyuruldu. Analizinin yanılma payını yüzde 13.5 olarak belirten NYT, gazetenin bu oranda yanılsa bile Obama'nın yeniden başkan seçileceğinin garanti olduğunu ifade etti.

Obama'nın 313, Cumhuriyetçi başkan adayı Mitt Romney'in ise 225 seçici delege oyu alacağını tahmin eden NYT, yapılan 12 anket sonucundan yalnızca ikisinde Romney'in Obama'ya göre yüzde 1 puan önde olduğunu belirtti. Anket sonuçlarına göre Obama'nın ulusal düzeyde oyların yüzde 50,8'ine sahip olacağı, Romney'in ise yüzde 48,3 oranında oy alacağı ifade ediliyor.

American Research ile Monmouth U/Survey adlı araştırma şirketlerinin kamuoyu yoklamalarında ise Obama ile Romney'in eşit oy aldığı görüldü. Geriye kalan sekiz anket sonucunun hepsinde Obama yüzde 1 ile yüzde 4 oranında rakibinden önde görünüyor. Obama lehine sonuçlanan 8 kamuoyu araştırmasının ortalamasına göre, Obama'nın rakibinden yüzde 1,6 oranında daha fazla oy alacağı hesaplanıyor.

SEÇMENLERİN ÖNCELİĞİ EKONOMİ

CNN tarafından duyurulan kamuoyu sonuçlarına göre Amerikan halkının başkan tercihini ülke ekonomisi belirleyecek. Yapılan anket sonuçlarına göre seçim tercihinde Amerika halkının yüzde 17'sinin sağlık reformu, yüzde 15'inin ise bütçe açıklarının kendileri için öncelik olduğu belirtildi. Ancak adaylar arasındaki yarışta, ekonomiye katkı sağlayacağı düşünülen liderin tercih oranının diğer kriterlere göre yüzde 60 olacağı ifade ediliyor.

4 bin 818 KOLTUK EL DEĞİŞTİRECEK

Bugün gerçekleşen seçimlerde Amerikan halkı yalnızca Beyaz Saray'ın patronunu değil aynı zamanda 33 senatör, 435 milletvekili, 11 eyalet valisi, 44 yargıç ve çok sayıda kolluk gücü denetçisini seçecek. Toplamda 379 seçim bölgesinde gerçekleşen seçimde 4 bin 818 aday, değişik makamlar için bir birleri ile yarışacak. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.