Obama ilk defa öne gecti

07 Kasım 2012 Çarşamba 09:14
Obama ilk defa öne gecti






NEW YORK (CİHAN)- ABD başkanlık seçimlerinde, Başkan Obama'nın salıncak eyaletlerden biri olan Wisconsin'i kazanmasıyla aleyhine olan durum lehine değişti. İki adayın birbirine çok yakın oranlarda oy aldığı seçimde, kazanılan delege sayısında Başkan Obama 154'e ulaşarak ilk kez rakibi Romney'in önüne geçti.

Kazanılan eyalet sayısında Obama halen geride yer alırken delege sayısında 154'ye ulaştı. Romney ise 153 seçici delegeyi garantiledi. Beyaz Saray'da yeni dönem başkanının belirlenmesi için iki adaydan birinin 270 delege sayısına ulaşması gerekiyor.

ABD'de başkanlık, ülke genelinde alınan oylara göre değil, kazanılan eyalet sayısı ve eyaletlerin temsil ettiği delege sayısının çokluğuna göre belirleniyor.

Gelinen son durumda, Obama'nın kazandığı eyalet sayısı 12, Romney'in ise 17 olarak açıklandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.