ODTÜ'de namaz kılanlara çirkin saldırı

ODTÜ'de namaz kılan öğrencilere yönelik çirkin saldırıya tepkiler büyüyor. Rektörlük saldırı sonrası güvenlik önlemlerini artırdı

25 Aralık 2015 Cuma 09:37
ODTÜ'de namaz kılanlara çirkin saldırı






ODTÜ'de namaz kılanlara çirkin saldırı

Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde namaz kılan öğrencilere yapılan çirkin saldırının ardından rektörlük mescidin büyütülmesi talimatını verdi. Kütüphane ve kantinlerde rahatça alkol tüketilirken, namaz kılan öğrencilerin saldırıya uğraması tepkilere neden oldu.

SALI GÜNÜ SALDIRI DÜZENLENDİ

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde salı günü namaz kılan öğrencilere düzenlenen ve 9 kişinin yaralanmasına sebep olan saldırının yankıları sürüyor.

Konuyla ilgili 2 YÖK üyesi olaylarıincelemesi için ODTÜ’ye gönderildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından görevlendirilen genel kurul üyeleri ODTÜ’de incelemelerde bulunarak hazırladıkları raporu Prof. Saraç’a sundu. YÖK Başkanı, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar’ı çağırarak, mescidin neden büyütülmediğini sordu. Acar’ın, mescidin büyütme çalışmalarına başladıklarını ancak bir grup sol görüşlü öğrencinin tepkileri üzerine çalışmaları durdurmak zorunda kaldıklarını anlattığı ortaya çıktı.

MESCİDİ BÜYÜTÜN TALİMATI

Prof. Saraç’ın mevcut mescidin büyütülmesi ve burada gerekli tedbirlerin alınması yönünde talimat verdiği öğrenilirken, Rektör Acar’ın 1 ay içinde mescidin büyütülerek hizmete açılacağını ve gerekli tedbirlerin alınacağı yönünde söz verdiği öğrenildi. Bu arada, hazırlanan raporda mescit genişliğinin üniversite nüfusuna göre küçük olduğu ve bayan-erkek kısımlarının ayrılmadığı kaydedildi. ODTÜ yetkilerinden edinilen bilgiye göre söz konusu mescidin büyütülmesinin yanı sıra içinde bayan-erkek kısmının ayrılacağını ve namaz kılanların güvenliğini sağlaması için çevresine güvenlik görevlileri yerleştirileceği yönünde karar alınıldığı öğrenildi.

MLKP SALDIRDI

Geçtiğimiz günlerde ODTÜ’de daha önce depo olarak kullanılan ve mescide dönüştürülen alanın küçük olması nedeniyle basketbol sahasının kenarına seccadelerini serip namazlarını kılmaya çalışan öğrencilere, kendilerini MLKP’li olarak tanıtan bir grup sol görüşlü öğrenci saldırmıştı.

Son Güncelleme: 25.12.2015 09:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.