Öğrencilerin kitap sevgisi sergide buluştu

29 Kasım 2012 Perşembe 17:44
Öğrencilerin kitap sevgisi sergide buluştu






GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu öğrencileri, kitap okumayı eğlenceli hale getirmek, öğrencileri kütüphaneyle buluşturmak ve okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla okulda kitap sergisi açtı. Sergide çocuk kitapları, dünya klasikleri, 100 temel eser, güncel tarihi romanlar, şiir, masal ve hikaye kitaplarından oluşan bir çok kitap yer aldı.

Serginin açılışında konuşan Okul Müdürü Süleyman Eski, eğitim ve öğretimin vazgeçilmez aracının kitaplar olduğunu ifade etti. Eski, Bu tür etkinlikler, okurlarla kitap arasındaki mesafeyi azaltır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız okumayı, araştırmayı öğrenirlerse ülke ve dünyayı daha iyi tanıyarak, kendilerine ve dünyaya bilgi alanında hakim olabilirler ve ülkemizin geleceğine yön verebilirler. Ülkemizin geleceği, iyi okuyan, iyi çalışan ve bilgili insanlarla çağdaş ülkeler seviyesinde olacaktır. dedi.

Türkçe öğretmenler rehberliğinde 6'ncı sınıf öğrencileri tarafından açılan sergiye öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Teneffüs aralarında kitap sergisini tek tek inceleyen öğrenciler, kitap okumanın önemini arkadaşlarıyla paylaştı. Kitapların içinde keyifli bir yolculuğa çıkan öğrenciler, aynı zamanda yüzlerce kitabı bir arada görme fırsatını yakaladı.

Kitap sergisi hakkında bilgi veren Türkçe Öğretmeni Osman Alagöz, okulda ve bulundukları her ortamda kitap okuma oranını yükseltmeyi amaçladıklarını söyledi. Kitap okumaya, okul olarak çok önem verdiklerini aktaran Alagöz, şunları kaydetti: Ülkemizdeki kitap okuma oranının düşük olması sebebiyle öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilen çalışmada amaç, öğrencilerimize kitabı sevdirmek ve kitabın, hayatımızdaki hak ettiği yeri yeniden kazanmasını sağlamaktır. Kitaba karşı farkındalık oluşturmak, okuma kültürü ve alışkanlığını öğrencilerimize erken yaşlardan itibaren hayat felsefesi olarak benimsetmektir. Okuyan ve araştıran bireylerin yetişmesi için erken yaşlardan itibaren okuma bilincinin kazandırılması çok büyük önem taşımaktadır. Yapılan etkinliğimiz, bu amacı desteklemek üzere hazırlanmıştır.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.