OHAL KHK'sı ile Emniyet ve TSK'dan ihraç

Son Başbakanlık hükümeti, OHAL KHK'sı ile TSK ve Emniyet içinde FETÖ'cü olmakla suçlanan binlerce kişinin işine son vermeye hazırlanıyor.

06 Temmuz 2018 Cuma 21:16
OHAL KHK'sı ile Emniyet ve TSK'dan ihraç






OHAL KHK'sı ile Emniyet ve TSK'dan ihraç

Türkiye'nin son iki yılına damgasını vuran Olağanüstü Hal Yönetimi çerçevesinden kararname ile işinden atılanlara yenileri ekleniyor. Bugün ilan edilmesi beklenen yeni KHK ile TSK ve Emniyet içinde FETÖ'cü olduğu iddia edilen binlerce kişi ihraç edilecek.

Son OHAL KHK'sı bugün çıkacak, OHAL KHK'sı ile Emniyet ve TSK’dan ihraçlar olacak. Son KHK ile ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, OHAL'in son KHK’sının bugün açıklanacağını duyurdu. Yıldırım, OHAL KHK’sındaki ihraçlar ile ilgili “Son OHAL KHK’sında Emniyet ve TSK’dan ihraçlar olacak. Terörle mücadeleyi zaafiyete uğratmayacak düzenleme olacak” dedi.


Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde başbakanlık muhabirleri ile bir araya geldi. Yıldırım, Kanun Hükmünde Kararname ve bedelli askerlikle ilgili açıklamalar da bulundu.

Son OHAL KHK'sının bugün çıkacağını belirten Binali Yıldırım, "Son OHAL KHK'sı bugün çıkacak. Bu gece yayımlanır." dedi.

İHRAÇLAR AĞIRLIKLI OLARAK EMNİYET VE TSK'DAN

Başbakan Yıldırım, KHK'de "ihraçlar olup olmadığı" sorusunu "Bütün kurumlardan var, ağırlıklı emniyet ve TSK." şeklinde yanıtladı.

BEDELLİ ASKERLİK

Binali Yıldırım, "Bedelli askerlik tatil dönüşü Meclis'in öncelikli konusu olacak. Konuyla ilgili henüz verilmiş bir karar yok ama böyle bir ihtiyacın olduğu artık herkes tarafından biliniyor. Benim düşüncem çok daha radikal, ben bunun (bedelli askerlik) geçici bir düzenleme olmaması gerektiğini düşünüyorum. Benim ısrarım, sıradan bir bedelli çıkarmanın derdimize derman olmayacağı ve askerlik bekleyen arkadaşların beklentilerini de karşılamayacağı yönünde" dedi.

Yıldırım, "Terörle mücadeleyi zaafiyete uğratmayacak düzenleme olacak." ifadesini kullandı.
 

Anahtar Kelimeler:
FETÖOHALKHK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.