Oktay Vural istifa etti; MHP'de Oktay Vural depremi!

MHP Grup Başkanvekilli Oktay Vural'ın görevinden ayrılacağını açıklamasının ardından hazırladığı dilekçeyi TBMM Başkanlığı'na vereceği belirtildi.

22 Haziran 2016 Çarşamba 13:51
Oktay Vural istifa etti; MHP'de Oktay Vural depremi!






Oktay Vural istifa etti: MHP yönetimi şaşkın, Oktay Vural neden istifa etti?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'
ye yakınlığıyla bilinen MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti.

Milliyetçi Haraket Partisi, Kurultay sürecinde sancılı bir dönemden geçiyor. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın istifası parti içindeki çalkantının büyüklüğü konusunda fikir veriyor,

TBMM Başkanlığı'na istifasını henüz vermeyen Oktay Vural'ın henüz Meclis Meclis'te makam odasını topladığı öğrenildi.

MHP YÖNETİMİNİ ELEŞTİRMİŞTİ

Yargıya giden kurultay sürecinde MHP yönetiminin tutumunu eleştiren Vural, muhaliflere yönelik sert eleştirilere de karşı çıkmıştı.

KURULTAYDA 14 MADDEDEN 13'Ü DEĞİŞTİ

MHP'de uzun süredir tartışılan kurultay hafta sonu yapılmış, muhalifler delegelerin desteğiyle MHP'yi başkanlık seçimi için zorlamayı başarmıştı.

Genel Başkan Devlet Bahçeli ve parti yönetiminin katılmadığı kurultayda, tüzükte yapılması planlanan 14 değişikliğin 13'ü kabul edilmişti.

Kurultaya katılan delege sayısı da tartışma konusu olmuştu. Çağrı Heyeti 752 imzanın toplandığını açıklarken, MHP kaynakları 495 delegenin imza verdiğini, bunun da kurultay toplamaya yetmediğini ifade etmişti.
Ankara 13.Noterliği ise sayıyı 656 olarak vermişti.

BAŞKANLIK SEÇİMİ 10 TEMMUZ'DA

Bu değişiklikler arasında 7 Haziran'dan sonra işlenen disiplin cezalarının kaldırılması ve 10 Temmuz'da büyük kongrenin yapılması maddelerinin de yer aldı.
MHP 10 Temmuz'da yapılacak olağanüstü kongresinin ilanı ulusal bir gazetede yayımlandı. Gündeminde tüzük değişikliği, genel başkan ve parti organlarının seçimi yer alan kurultay, Ankara Arena'da gerçekleştirilecek.



AYRINTILAR GELİYOR

 
Son Güncelleme: 22.06.2016 14:26
Anahtar Kelimeler:
MHPOktay VuralIstifa Etti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.