Okul yönetimi tecavüze göz yummuş, yetmemiş örtbas etmiş

Kayseri'de matematik öğretmeni tarafından tecavüze uğrayan liseli genç kızın intiharından sonra okul yönetiminin velileri dehşete düşüren uygulaması ortaya çıktı

27 Şubat 2016 Cumartesi 10:39
Okul yönetimi tecavüze göz yummuş, yetmemiş örtbas etmiş







Okul yönetimi tecavüze göz yummuş, yetmemiş örtbas etmiş


Türkiye'yi sarsan tecavüz skandalı, liseli genç kız Cansel'in canına kıyması ile ortaya çıktı. Kayseri'de matematik öğretmeninin tecavüzüne uğrayan genç kızın üstüne çullanan okul yönetimi skandalı örtbas etmek için yoğun çaba harcamış. Tecavüz zanlısı öğretmene kol kanat geren okul yönetimi liseli kızdan 'Bir şeyim yok iyiyim diye' imzalı kağıt almış.

İYİYİM TUTANAĞI

Tecavüzcü öğretmene ses çıkaramayan Kayseri'deki Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi yönetimi hakkında kahreden detaylara ulaşıldı. Rezaleti örtbas eden okul yönetimi, genç kızdan "Bir şeyim yok, iyiyim" tutanağı da almış!

Kayseri'de öğretmeninin tecavüzüne uğradığı için intihar eden Cansel Buse Kınalı (17),Türkiye'yi kahretti. Skandal olayın perde arkası ise tüyler ürpertti. Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Cansel'in canına kıymadan önce yaşadıklarını anlattığı okul yönetiminin, olayı örtbas etmek için genç kızdan "İyiyim" tutanağı aldığı tespit edildi. Skandal, 17 Şubat'ta patlak verdi. Cansel, matematik öğretmeni Bayram Özcan'ın tecavüzüne uğradığı için intihar etti. Tutuklanan sapık öğretmen, suçunu itiraf ederken eğitimci maskesi takan zanlının en ağır cezayı alması için vicdanlar kenetlendi. Skandallar zinciri ise birbirini izledi.

SINIFIN YERİ DEĞİŞTİ

Cansel, canına kıymadan 2 gün önce yaşadıklarını okul yönetimine anlatırken baygınlık geçirdi. Okul yöneticileri ise genç kızı revire kapatıp, çağrılan ambulansı geri gönderdi. Skandalın ortaya çıkmasının ardından görevden el çektirilip haklarında adli ve idari soruşturma açılan 5 okul yöneticisinin, revirdeki istirahati sürecinde Cansel'in hastaneye ve eve gitmeyi kabul etmediğine dair tutanak tuttuğu belirlendi. Yaşamına son veren Cansel Buse Kınalı'nın kendi el yazısıyla okul yönetimine, "Bir şeyim yok, iyiyim" diye yazı verdiği, bu yazının da halen gizli olarak devam eden soruşturma dosyasına konulduğu kaydedildi. Öte yandan Cansel'in sınıf arkadaşları, "Psikolojimiz bozuldu" diyerek 4. kattaki sınıflarının bir başka kata alınmasını istedi. Yeni lise yönetimi ise Cansel Buse Kınalı'nın sınıf arkadaşlarının bu isteğini kabul etti. Lise son sınıf öğrencilerinin sınıfının 4. kattan birinci kata alındığı bildirildi. Kaynak: Takivm
Son Güncelleme: 27.02.2016 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.