Okuma salonu öğrencilerine diş taraması yapıldı

06 Aralık 2012 Perşembe 11:34
Okuma salonu öğrencilerine diş taraması yapıldı






İZMİR (CİHAN)- Burç Eğitim Kültür Dayanışma Derneği ile Fidan Eğitim Gönüllüleri Derneği´nin bünyesinde faaliyet gösteren Kardelen ve Fidan Okuma Salonu'nun öğrencileri diş taramasından geçirildi. Ağırlıklı olarak ekonomik durumu zayıf İzmirlilerin yaşadığı semtlerde faaliyet gösteren okuma salonları, öğrencilere eğitim hizmeti veriyor. Bu salonlara devam eden 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri, derslerden ücretsiz faydalanabiliyor. Dershaneye gitme imkanı olmayanlar, okuma salonlarında derslerin yanısıra kültür etkinliklerine de katılıyor ve sağlık taramasından geçiriliyor.

Kardelen ve Fidan Okuma Salonları ile Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi´nin yaptığı işbirliği sonucu öğrenciler diş taramasından geçirildi. Öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Elif Filiz Yaşa, Yrd. Doç. Dr. Osman Ağlarcı, Yrd. Doç. Dr. Bilge Gülsüm Nur, Yrd. Doç. Dr. Cahide Ağlarcı ve diş hekimliği öğrencilerinin yaptığı çalışmada öğrenciler, ağız ve diş hijyeni konusunda da bilgilendirildi. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, yaptığı açıklamada, Sağlık çalışanları olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gönüllülük esasına dayalı olarak İzmir için özellikle imkanları kısıtlı bölgelerde okuma salonlarıyla Burç Eğitim ve Fidan Eğitim derneklerine giden öğrencileri, periyodik olarak diş sağlığı taramasından geçireceğiz. dedi. Emekli bir marangozun çocuğu olduğunu ve bir gecekonduda büyüdüğünü, bu yüzden etüt merkezleri ve okuma salonlarının büyük görevler üstlendiğini bildiğini söyleyen Dekan Yılmaz, bu tür merkezlerin çoğalması ve Anadolu çocuklarının mutlaka okuması gerektiğini vurguladı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.