Ölen madencinin babasına devletten lastik ayakkabı kıyağı

Siyasilere, üst düzey bürokratlara her türlü yalakalıkta sınır tanımayan valilikler, kaymakamlıklar, acılı babaya bunu reva gördü. Utanın biraz utanın...

21 Kasım 2014 Cuma 00:35
Ölen madencinin babasına devletten lastik ayakkabı kıyağı






Ölen madencinin yırtık ayakkabısı yerine 20 liralık lastik ayakkabı

Karaman'a bağlı Ermenek ilçesi yakınlarındaki maden faciasında hayatını kaybeden Tezcan Gökçe’nin babası Recep Gökçe, ayağındaki eski ve yırtık lastik ayakkabıları milyonlarca insanın yüreğini dağlamıştı. Acılı baba önceki gün devlet babadan gelen hediyeyi açınca içinde bir çift ayakkabı çıktı. Yırdık eski lastik ayakkabılar yerine yep yeni pırıl pırıl bir çift 20 liralık lastik ayakkabı... Acılı babanın yüreğini ısıtır mı bilinmez ama, 'devlet büyüklerine' her türlü konforunu sağlayan büyük devlet acılı babaya kara lastik göndermekte bir sakınca görmedi..

VALİLİK TALİMAT VERDİ, KAYMAKAMLIK BUNU YAPTI

Bunun üzerine Karaman Valiliği harekete geçerek Ermenek Kaymakamlığı'na 'giydirin' talimatı verdi.

11 liralık yeni 'kara lastik' ayakkabılarıyla muhabirin sorularını yanıtlayan Tezcan, "Ayakkabıları değiştirdiniz mi?" sorusuna "Vallilik kaymakamlığa bildirmiş kaymakamlık oradan alın giydirin demişler"

Muhabirin “Sen mi istedin? Bunlar daha mı rahat oluyor?” sorusuna, “fark etmez… Bu lastik zaten. Şimdi giymem desem olmaz, almam desem olmaz. Madem getirmişler…” şeklinde cevap verdi.

VALİLİK'TEN "LASTİK AYAKKABI" AÇIKLAMASI


Öte yandan, Karaman Valiliği, Ermenek'te toprağa verilen maden işçisi Tezcan Gökçe'nin, cenaze töreni sırasında yırtık ayakkabılarıyla dikkatleri çeken babası Recep Gökçe'ye alınan ayakkabılarla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Gökçe'ye "lastik ayakkabı" gönderildiği şeklindeki haberlerin eksik bilgi içerdiği vurgulandı.

Karaman Valisi Murat Koca'nın Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör'e, Recep Gökçe'ye kışlık ayakkabı alınması talimatını verdiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör'ün, İlçe Müftüsü Mehmet Seven'e konuyu iletmesi üzerine, Kazancı beldesi Bucak Mahallesi İmam Hatibi Azim Pişkin ayakkabı alınması için görevlendirilmiştir. Kazancı Merkez Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda ayakkabı satıcısı olan Nurettin Albayrak’tan kışlık deri ayakkabı alınmıştır. Bunun yanında Bucak Mahallesi İmam Hatibi Azim Pişkin, o bölgede yaygın olarak lastik ayakkabı kullanıldığından dolayı kendisi de bir lastik ayakkabı alarak Recep Gökçe’ye hediye etmiştir. Vatandaşımız Recep Gökçe de alınan bu ayakkabıları kabul ederek, yöre şartları nedeniyle lastik ayakkabıyı giymeyi tercih etmiştir. Valiliğimizin lastik ayakkabı alınması konusunda kesinlikle bir talimatı olmamış, alınan lastik ayakkabı tamamen imam hatibin kendi tasarrufu ile gerçekleşmiştir."

Azim Pişkin ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ermenek Müftülüğünden telefonla arandığını, Recep Gökçe'ye kışlık ayakkabı alınmasının iletildiğini söyledi.

Kendisinin de muhtar Nurettin Albayrak ile 2 adet ayakkabı aldığını dile getiren Pişkin, "Ayakkabıların bir tanesini kışlık diğerini lastik ayakkabı olarak aldık. Çünkü Recep amca dağa taşa giden birisi. İkisini de biz kundura almış olsaydık Recep amca bu ayakkabısına kıyıp giyemeyecekti. Bundan dolayı biz bir adet kışlık ayakkabı, bir adet de lastik ayakkabı alarak Gökçeler Mahallesine gittik ve Recep amcaya teslim ettik. Ama basın bunu Recep amcaya sadece lastik ayakkabı hediye edilmiş gibi lanse ederek bizleri zor durumda bıraktı" şeklinde konuştu.

"LASTİK AYAKKABIYI BÖLGEDE HERKES KULLANIYOR"

Lastik ayakkabının, bölgede arazi koşulları nedeniyle yaygın şekilde kullanıldığını vurgulayan Pişkin, şunları kaydetti:

"Bağ bahçem olduğu için izin ve tatil günlerinde kendim de bu ayakkabıyı kullanıyorum. Çünkü bizim bu bölgenin kullanmış olduğu bir ayakkabı. Sadece Recep amca değil herkes kullanıyor bu bölgede lastik ayakkabıyı. Ermenek lastiği olarak tabir edilir. Biz de Recep amcaya dağda taşta, bağ bahçeye gittiğinde giymesi için böyle bir ayakkabı aldık. İkinci bir ayakkabıyı kendi inisiyatifimizi kullanarak aldık. Lastik ayakkabı aldığımızdan yetkililerin, bizi arayan kimsenin haberi yok. Bu, mahalle muhtarı ile bizim almış olduğumuz bir ayakkabı."

"LASTİK AYAKKABI GİYMEDEN KİME NE"


Toprağa verilen madencinin babası Recep Gökçe ise sürekli lastik ayakkabı giydiğini söyleyerek, "Ben lastik ayakkabıyı nerede olsa giyerim, iskarpin ayakkabıyı giymem. Ahıra giderken iskarpin ayakkabı ile mi gideceğim? Bağa iskarpinle mi gideceğim? Elbette lastik ayakkabı ile gideceğim. Zaten ben şimdiye kadar lastik ayakkabı giyiyordum. Benim lastik giydiğimi herkes biliyor. Bundan kime ne?" dedi.

Son Güncelleme: 21.11.2014 00:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.