Ombudsman, protestolar eşliğinde yemin etti

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:17
Ombudsman, protestolar eşliğinde yemin etti






ANKARA (CİHAN)- Kamu Başdenetçiliğine seçilen Mehmet Nihat Ömeroğlu´nun yemini sırasında Genel Kurul´da protesto görüntüleri yaşandı.

Türkiye'nin ilk ombudsmanı seçilen Mehmet Nihat Ömeroğlu, Genel Kurul´da protestolar arasında and içti. Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu yemin ederken CHP´li milletvekilleri kürsüye sırtlarını dönerek ellerindeki `akbudsman´ yazılı dövizleri gazetecilere gösterdi. Bu sırada BDP´li milletvekilleri de sıralara vurarak, CHP´ye destek verdi. Ömeroğlu, protestolar eşliğinde, Görevimi tam bir tarafsızlık, dürüstlük, hakkaniyet ve adalet anlayışı içinde yerine getireceğime namusum ve şerefim üzerine and içerim. şeklindeki yemini edip, Genel Kurul salonundan ayrıldı.

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun, kamu hizmetlerinin işleyişinde bağımsız ve etkin bir şikâyet mekanizması oluşturmak, idarenin her türlü eylem ve işlemlerini adalet anlayışı içinde hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden incelemek ve araştırmak görevi bulunuyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.