''Önemli olan kalbin sağlam olması''

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:31
''Önemli olan kalbin sağlam olması''






ÇORUM (CİHAN)- Çorum'da yaşayan ve 30 yıldır ayakkabıcılık yapan Osman Özbek (42) ortopedik engelli olmasına rağmen kendi ayaklarının üzerinde duruyor. Özbek, önemli olanın kalpteki sağlamlık olduğunu belirterek, Allah'ın herkese özel yetenekler bahşettiğini ifade etti.

3 çocuk babası olan ve doğuştan bir elinin parmakları çok küçük olan Özbek, sol eliyle ayakkabı tamir, bakım, boya ve yeniden yapım işleriyle uğraştı. Özbek, ayakkabıcılık işinde en yükseğe çıktığını belirterek, 'Dünya Engelliler Günü'nde engelli vatandaşlara ''Hayata asla küsmeyin, Allah eğer bir eksiklik verdiyse onun karşılığında güzel bir şey illaki vermiştir.'' diye konuştu. Özbek, önemli olanın kalpte sorun olmaması, onun sağlam olması olduğunu dile getirdi.

Her vatandaşın her an engelli olabileceğini söyleyen Özbek ''30 yıl önce babam ve ağabeyim bana, kırmadan bu iş çok zor sen yapamazsın dediler. Ben de ben bu işi yapacağım dedim. Yoksa bir engelli olarak babam ve ağabeyim bana bakmak zorundalardı. Ben kendi ayaklarımın üzerinde durdum. Bir süre tabi farklı işlerle uğraştım, ancak son 12 yıldır, tam anlamıyla ayakkabı tamir ve yapım işiyle uğraşıyorum.'' dedi.

Engelli olmanın başkalarına tamah etmek anlamına gelmediğini belirten Özbek, şunları söyledi: ''Bence engelli olmak aslında bir özür değildir. Yani bunu kafamızda ve kalbimizde çözmemiz lazım. Engelli vatandaşların çok farklı özellikleri bulunuyor. Ayağıyla resim yapanlar benim gibi bir elini çok az kullanıp ta kendi işini kuranlar oluyor. Bunların en büyük nedeni de inancındaki sağlamlıktır. ''

3 çocuğunun da okuduğunu ve en büyük olanın lise son sınıfa gittiğini belirten Özbek, kazanması durumunda onu üniversiteye göndereceğini dile getirdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.