Operasyonlarda 261 PKK'lı terörist öldürüldü

Terör örgütü PKK'ya yönelik hava ve kara operasyonlarında son bir hafta içerisinde 261 teröristin öldürüldüğü en az 300 silahlı PKK'lının da yakalandığı iddia ediliyor.

29 Temmuz 2015 Çarşamba 21:06
Operasyonlarda 261 PKK'lı terörist öldürüldü






Operasyonlarda 261 PKK'lı terörist öldürüldü


Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda ilk bir haftada 261 teröristin öldürüldüğü iddia edildi. İdda bugün A Haber kanalında yer aldı. aHaber'in askeri kaynaklardan aldığını iddia ettiği bilgilere göre operasyonların başladığı günden bu yana 261 PKK'lının öldürdü.

aHaber, operasyonlarla ilgili detaylı bilgileri de izleyicileriyle paylaştı. Buna göre Kandil'e yönelik hava operasyonları sırasında 188 PKK'lının öldüğü 300 teröristin ise yakalandığı bildiriliyor.
Yurt içindeki operasyonlar sırısandı öldürülen terörist sayısı ise 73

HAVA OPERASYPONLARINA 70 UÇAK KATILDI

Yurt içi operasyonlarda 150 ayrı hedef topçu ateşiyle vurulurken Uludere'de 28 PKK'lı öldürüldü. Askeri kaynaklar hava operasyonlarında Kandil'deki terör örgütüne ait birimlerin büyük bölümünü imha etti. Vurulan kamplar içerisinde mühimmat depoları, eğitim birimleri ve barınaklar da var.

PKK'ya yönelik hava operasyonlarında ilk kez Tanker uçakları da katıldı. F-16 uçakları havada iki yakıt ikmali yaparak yeniden hedeflere yöneldi. Operasyonlara toplam 70 savaş uçağı katıldı. F-4 ve F-16 savaş uçaklarının vurduğu terörist hedefler içerisinde çok sayıda uçaksavar mevzisi ile 25 adet Doçka imha edildi.

BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Bu arada operasyonlar konusunda Başbakanlık'tan yapılan açıklamada "Devam eden soruşturmalar çerçevesinde; 29 Temmuz 2015 tarihi itibariyle DAEŞ Terör örgütü, PKK terör örgütü ve bağlantılı yapılanmalar ile diğer yasadışı sol örgütlere karşı yapılan çalışmalarda, 39 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütleri ile ilişkili görülen toplam 1302 kişiye gözaltı işlemi uygulanmıştır. Gözaltına alınanların bir kısmı hakkında adli süreç tamamlanmış olup bir kısmı hakkında halen devam etmektedir" denildi
Son Güncelleme: 29.07.2015 21:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.