Ordu Suriye'ye girecek mi: Hükümetten ilk açıklama

Katliamlardan kaçan 2 milyon Suriyeli Türkiye'ye sığındı, çatışmalar sınırımıza sıçradı. Türkmenler zor durumda. Güvenli bölgeye kimse sıcak bakmıyor. TSK Suriye'ye girecek mi? Bakanlık bu konuda ne diyor

30 Haziran 2015 Salı 15:08
Ordu Suriye'ye girecek mi: Hükümetten ilk açıklama






Ordu Suriye'ye girecek mi: Hükümetten ilk açıklama

İç savaşın, törer örgütleri arasındaki çatışmaların her gün onlarca kişinin ölümen neden olduğu Suriye'ye askeri müdahale konusunda tartışmalar sürüyor. Türk Ordusu'nun Suriye toprakları içerisinde bir tampon bölge kuracağı iddiaları dün akşam yalanlanırken askeri müdahale seçeneği için en üst düzey açıklama Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sınır ötesi operasyon iddialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu "Bir top atışına misliyle karşılık veriliyor. Sınırdaki yığınaklar zaten eskiden beri var. Gerekirse müdahale yapılır. Askerin müdahale için yetkisi var. Tedbir almazsak istikrarı riske atarız. ABD'nin herhangi bir çekincesi yok. Siyasi çözümü her zaman ön planda tuttuk" dedi.

Son Güncelleme: 30.06.2015 15:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.