'Organ bağışına dikkat artmasına rağmen nakil sayısı yeterli değil'

06 Kasım 2012 Salı 17:32
'Organ bağışına dikkat artmasına rağmen nakil sayısı yeterli değil'






MANİSA (CİHAN)- Manisa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz, organ nakli ve bağışına dikkat artmasına rağmen nakil sayısının yeterli olmadığını bildirdi. Bu yıl Manisa'da uygun şartlarda beyin ölümü gerçekleşmiş olan 11 kişinin aile görüşmeleri sonucunda beş nakil ameliyatı yapıldığını belirten Türkyılmaz, bu sayının az olduğunu kaydetti. Vatandaşların daha duyarlı ve cesaretli davranmasıyla nakillerin de artacağını vurgulayarak, Hem nakil bekleyen hastalarımız hem de ülkenin sağlık harcamaları düşünüldüğünde, organ bağışı hassasiyetinin artmasına hepimizin ihtiyacı var. Manisalıların organ bağışı konusunda daha duyarlı davranmasını bekliyoruz. dedi.

18 yaşından büyük ve akli dengesi yerinde olan herkesin organ bağışında bulunabileceğini hatırlatan Genel sekreter Türkyılmaz, Manisa merkez ve ilçe devlet hastanelerindeki birimlere şahsen müracaat edildiği takdirde organ bağış kartı verildiğini bildirdi. İnsanların tek böbrekle hayatta kalabildiğini fakat tek böbrekliliğin de risk grubu olarak değerlendirildiğini belirten Murat Türkyılmaz, Sadece Manisa genelinde diyalize giren hasta sayısı bin 433. Başka bir açıdan bakmak gerekirse yaklaşık bin 433 hastamızın böbrek nakline ihtiyacı var. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.