Ortakaraören Muhtar Adayı Ayşe Demir; İlçe olmayı beklerken mahalle yaptılar

Ortakaraören Muhtar Adayı Ayşe Demir;  Yeniden üretici olacağız... Ağzımızın tadı geri gelecek. Ortakarören'in kasaba olması en büyük hedefim...

23 Mart 2019 Cumartesi 21:58
Ortakaraören Muhtar Adayı Ayşe Demir; İlçe olmayı beklerken mahalle yaptılar






Ortakaraören Muhtar Adayı Ayşe Demir; İlçe olmayı beklerken mahalle yaptılar


Türkiye 31 Mart Yerel seçimlere hazırlanırken, kadın muhtar adayları, erkek rakiplerine karşı hemcinslerine güveniyor. Bir zamanlar aynı dönemde TBMM'ye bir bakan 3 milletvekili, bir partinin Genel Sekreterliği görevine siyasetçi gönderen, Konya'nın Seydişehir İlçesine bağlı Ortakaraören Mahallesi'nde muhtarlık seçimlerinde aday olan Ayşe Demir, beldenin eski kurumsal kimliğine vurgu yapıyor.

Ortakaraören'in sevilen isimleri arasında yer alan Musa Meleş, Mustafa Yayla, Abdullah Kirazlı, Ayşegül Korkut'tan oluşan aza adayları ile seçim çalışmasına hız veren Ayşe Demir her ailenin evine ulaşmayı hedeflediğini söyledi. Ziyaretleri sırasında tarlada çapa yapan kadınları da ihmal etmeyen Ayşe Demir, onlarla birlikte çapa yaparak sorunlarını dinledi..

İLÇE OLACAKTIK KÖY BİLE YAPMADILAR

Türkiye'nin en aydın kasabalarından biri olan Ortakaraören'nin 6360 sayılyı yasa ile alınan kurumsal kimliğinin geri kazandırılması için mücadele edeceğini söyleyen Muhtar Adayı Ayşe Demir "Yazık ki, kasabamızın sahipsizliğini en fazla kadınlarımız dert edinmiş. Elimizden belediyelik alınırken kimse itiraz etmediği gibi, vatandaşlarımızın kendi imkanlarıyla, kendi parasıyla satın aldığı araç parkımıza el konulmuş. Yine vatandaşlarımızın binbir emekle yaptığı modern belediye binası adeta kaderine terk edlmiş. Ortakaören, hem nüfus hem konum, hem ekonomik potansiyeliyle Ahırlı ve Yalıhüyük gibi siyaseten ilçe yapılan beldelerden daha zengin olmasına rağmen büyük bir haksızlığa uğrayarak belediyeliği gasp edilmiştir. En önemli hedefim kasaba hüviyetimizin geri alınması için çaba harcamak olacak" dedi,

HER EV ÜRETECEK, AĞZIMIZIN TADI GERİ GELECEK

Ortakaraören Mahallesi Muhtar Adayı Ayşe Demir yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; Ortakaören, Türkiye'nin en iyi koyun sürülerine sahip yaylalarıyla ünlü. Yine öyle olacak. Eskiden olduğu gibi dağlarımız koyun kuzu sesyleriyle yankılaması için mücadele edeceğim. Koyun, tavuk besiciliğinin yaygınlaşması için bakanlık nezdinde girişimde bulunacağım. Bu konuda verilen teşvik ve hibelerden kadınlarımızın yararlanmasına öncelik vereceğim. Besicilik yapan aileler adına çaba harcayacağım. Çocuklarımızı el kapılarına üç beş kuruşluk maaş için göndermek yerine, kasabamızda kendi işinde aşında kalması için cesaretlendireceğim.

Her ev kendi sütünü, kendi yoğurdunu peynirini, yeniden üretmeli. Bunu özendireceğim. Vatandaşlarımız ucuz çin malları yerine yine kendi ürünlerini kullanacak. Ortakaraörenli olmaktan her zaman iftihar ettim, artık kasabamızın sahipsiz kalmasına izin vermeyeceğiz. 

GENÇLERİMİZ KADINLARIMIZ SUSKUN KALMIŞ

Ortakaören'de gençlerin ve kadınların görüşüne yıllardır önem verilmediğini üzülerek gördüğünü belirten Ayşe Demir şunları söyledi: Kasabamızı birlikte yöneteceğiz. Gençlerimizle, kadınlarımızla, okumuş yetişkinlerimizle sık sık bir araya geleceğiz. Kadınlarımızın bir araya gelebileceği bir merkez oluşturacağım. Tüm kadınlarımız bu düşüncemize büyük destek verdi. Evlerimizde, aile ekonomisine katkı sağlayacak, evlerimizi küçük üretim atölyesi haline getirecek projelerim var. Her ev toplantısında bunları konuşuyoruz. 
Üzülerek duyuyorum ki, gençlerimiz arasında uyuşturucu bağımlılığı almış başını gidiyor. Hemşehrilerim, ne oluyor bize. Bu seçim vesilesiyle söz veriyorum. Gençlerimiz başımızın tacıdır. Onları asla sahipsiz bırakmayacağız...."

Son Güncelleme: 23.03.2019 22:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.