Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'ne ilahiyat fakültesi kurulacak

05 Aralık 2012 Çarşamba 13:45
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'ne ilahiyat fakültesi kurulacak






OSMANİYE (CİHAN)- Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) İlahiyat Fakültesi kurulmasına dair karar, 5 Aralık tarihli Resmi Gazete´de yayınlandı.

İlahiyat Fakültesinin kurulması ile ilgili bir açıklama yapan AK Parti Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Osmaniye'ye 'hayırlı olsun.' Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Senatosu'nca alınan ilahiyat fakültesi kurulması kararının ardından sırasıyla; Yüksek Öğretim Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu'da bu kararı onayladı ve 5 Aralık 2012 tarih ve 28488 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak kesinleşti. Süreci her aşamasında takip ederek hızlandırdık. Katkıda bulunan ve emeği geçen tüm kıymetli hemşehrilerime teşekkür ederim. Osmaniyemize hayırlı bir hizmetin temelini atmanın mutluluğu içerisindeyiz. İlahiyat fakültemiz hem üniversitemiz için hem de Osmaniyemiz için 'hayırlı olsun.' dedi.

İlahiyat Fakültesi´nin kurulması ile ilgili OKÜ Basın ve Halkla İlişkiler biriminden yapılan açıklamada ise; Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi´nde İlahiyat Fakültesi kurulmasına dair karar, 5 Aralık 2012 tarihli ve 28488 sayılı Resmi Gazete´de yayınlandı. İlahiyat Fakültesi kurulmasına dair kuruluş raporunun hazırlanmasının ardından, OKÜ´nün bilgili, kültürlü, yetkin, ahlaki değer ve toplumsal sorumluluk sahibi, girişimci bireyler yetiştirme hedefine uygun olarak kurulmasına karar verilen OKÜ İlahiyat Fakültesi ile birlikte Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi´nin fakülte sayısı 5´e çıktı. İlahiyat Fakültesi´nin kurulmasına destek olmak amacıyla faaliyete geçen Korkut Ata Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yaptırma Yaşatma Derneği´nin, bu aşamadan sonra da üniversitemize destek olarak, OKÜ İlahiyat Fakültesi´nin eksiksiz bir şekilde akademik çalışmalarına başlaması hususunda faaliyetlerini sürdüreceğine olan inancımızı belirtirken, OKÜ İlahiyat Fakültesi´nin Osmaniye´ye, bölgemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. denildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.