Otel ruhsatı alıp lüks villalar yaptırmış

Manken cinayetinde gündemde olan işadamı Ahmet Bayer’in başı bu kez rüşvetten dertte. Otel ruhsatıyla villa yaptıran Bayer, trilyonluk rant sağladı.

08 Kasım 2014 Cumartesi 02:26
Otel ruhsatı alıp lüks villalar yaptırmış






Otel ruhsatı alıp lüks villalar yaptırmış

Türkiye onun adını Manken Aslı Baş cinayetiyle duydu. Cinayet şüphelisi olarak teknik takibe alınınca rüşvet vererek Bodrumda süper lüks villalar yaptırdığı ortaya çıktı.
Aslı Baş’ın ölümünden sonra mahkeme kararıyla başlatılan teknik takibe rüşvet konuşmaları da girdi. İşadamı Ahmet Bayer’in Bodrum’da yaptırdığı villaları otel ruhsatıyla inşa ettiği ortaya çıktı.

RUHSATTA USULSÜZLÜK

Vitanova Yalıları’nın inşaatına 2012’de başlandı. Kanuna göre imar durumunun arsanın yüzölçümünün yüzde 20’sini geçmemesi gerekirken, otel ruhsatı alınarak bu oran yüzde 45’e çıkarıldı. Yalıkavak Belediye Encümeni, 14 Aralık 2012’de villalarının balkonlarının kaçak olduğunu tespit edip, usulüne uygun yapılması için 30 gün süre verip, suç duyurusunda bulundu. Kararı hiçe sayan Ahmet Bayer, inşaata devam etti; Yalıkavak Belediyesi yetkilileri de encümen kararını uygulamayarak ikinci bir skandala imza attı.

17 BİN LİRA RÜŞVET

Ahmet Bayer’in savcılığa ifade veren eski çalışma arkadaşı Oğuzhan G., kirli çarkı şu sözlerle anlattı: Zabıtalar inşaatı mühürledi. Ahmet Bayer'in avukatı Mukaddes Cebeci, Yalıkavak Belediyesi İmar Müdürü Hasan B.’yi aradı. “Müdüre 17 bin lira ödersek inşaat kaldığı yerden devam edecek” dedi.

'Müdür keçilendi görmek gerek'

Ahmet Bayer ile avukatı arasında geçen telefon trafiğinde İmar Müdürü Hasan B.’ye rüşvet verildiği konuşmalara yansıyor. Avukat, Bayer’e "Hasan Bey keçilendi. Onu görmemiz gerekiyor” diyor. Bayer, daha sonra yapılacak 341 parsel için biraz daha makul davranılmasını istiyor. Avukat, "Rakam makul. Müdür, Belediye Başkanı'yla pazarlık yapacak" diyor.

Vitanova Yalıları 36 villadan oluşuyor. Denize 20 metre mesafedeki villaların fiyatı 1 milyon liradan başlıyor. Kaynak: AKŞAM Ercan Öztürk
Son Güncelleme: 08.11.2014 02:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.