Otellerdeki maliyet artışı enflasyonu geçti

06 Kasım 2012 Salı 17:31
Otellerdeki maliyet artışı enflasyonu geçti






ANTALYA (CİHAN)- Otellerin maliyet artışı enflasyonun üzerinde gerçekleşti. Ekim ayı verilerine göre Türkiye genelinde fiyat artışları yüzde 9,5 olurken, otellerdeki maliyet yükselişi yüzde 13,9 olarak gerçekleşti.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge Birimi'nin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden hesapladığı 12 aylık enflasyon verilerine göre; otellerdeki maliyet artışları ülke genelinin 4,3 puan üzerine çıktı. 12 aylık ortalamalarla ekim ayında yıllık enflasyon, Türkiye genelinde yüzde 9,5 oldu. Buna bağlı olarak otellerde gerçekleşen maliyet yükselişleri ise yüzde 13,9 olarak gerçekleşti. Bulgulara göre son bir yılda maliyetler; yiyecek-içecekte yüzde 12, enerji-yakıtta yüzde 19, temizlik malzemelerinde yüzde 22'yi aştı. Maliyetleri enflasyonun gerisinde kalan tek kalem ise yüzde 3 ile teknik servis malzemeleri oldu.

Alt gider gruplarında ise en yüksek artışlar; yüzde 15 ile meyve-sebzede, yüzde 14,6 ile çay-şekerde gerçekleşirken, onları yüzde 13,5 ile yağ grubu izledi. Diğer yandan süt ve ürünleri ile bakliyat grubu da yüzde 10'u aşan maliyetlerle karşılaştı. Artışları enflasyonun gerisinde kalan tek grup ise yüzde 2,3 ile et grubu oldu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.