Oto servisleri ve lastik satıcıları şehir merkezinde işyeri açamayacak

29 Kasım 2012 Perşembe 14:02
Oto servisleri ve lastik satıcıları şehir merkezinde işyeri açamayacak






AKSARAY (CİHAN)- Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü; oto lastik tamircileri, oto lastik satıcıları ve servislerinin şehir merkezinde ve şehrin ana arterleri olan Atatürk ve Cumhuriyet bulvarında işyeri açmalarına izin verilmeyeceğini açıkladı.

Zabıta Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklama da şu görüşlere yer verildi: Zabıta Müdürlüğümüz tarafından yapılan denetimlerde, şehir merkezinde, Cumhuriyet Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Eski Terminal civarı ve benzeri yerlerde oto lastik tamiri, lastik satış-tamiri ve balans ayarı yapılan işyerleri bulunmaktadır. Bu tür iş yapan işletmeler 9207 Sayılı İşyeri Açma ve Çalıştırma Yönetmeliğine göre Gayrı Sıhhi Müessese sınıfına girmektedir. Bu işyerleri Sanayi, Küçük Sanayi gibi daha donanımlı bölgelerde olması gereken işyerleridir. Bu işletmeler insan ve çevre sağlığına uygun olmamakta, şehrimizdeki trafik akışının çoğalmasına, bulvarlarda ve yollarda araçların park etmesine, bulvar üzerindeki yaya kaldırımının dolmasına, yaya kaldırımlarının araç parkına dönmesine sebep olmaktadır. Bütün bu nedenler göz önüne alınarak 5393 Sayılı Belediyeler Kanununun vermiş olduğu yetkiye istinaden şehrimizin mahalli müşterek ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü faaliyette bulunma yetkisinden dolayı oto lastik tamircileri, oto lastik satışı yapan işyerleri, oto lastik tamiri-satışı-balans ayarı yapan işyerlerine şehir merkezinde, şehrimizin ana arterleri olan bulvarlarda işyeri açmalarına izin verilmeyeceğinin bilinmesi; işyeri açmadan önce Belediye Başkanlığına ve Zabıta Müdürlüğüne gelerek bilgi almaları gerekmektedir.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.