Ovaakça Doğalgaz Çevrim Santrali'nde doğalgaz taşımayı Bursagaz yapacak

06 Kasım 2012 Salı 18:52
Ovaakça Doğalgaz Çevrim Santrali'nde doğalgaz taşımayı Bursagaz yapacak






BURSA (CİHAN)- Bursagaz'ın lisans alanı sınırları içerisinde olan ve şu ana kadar BOTAŞ tarafından işletilen Ovaakça Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'ne doğal gaz sağlayan Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonu (RMS-A), Bursagaz'a devredildi. Santralin Bursagaz'a devri ile 1.431 MW kapasiteli devletin işlettiği en büyük doğalgaz çevrim santralinin gazını, artık Bursagaz taşıyacak.

Ovaakça Doğalgaz Çevrim Santrali alanında düzenlenen törene Bursagaz, BOTAŞ Bursa Bölge Müdürlüğü ve EÜAŞ Ovaakça Santrali İşletme Müdürlüğü yetkilileri katılırken, tören alanında kutlama pastası kesildi ve pasta kesiminin ardından ise santrale Bursagaz bayrağı dikildi. Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, hizmet kalitesini artırıcı projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini söyldi.

1,5 MİLYAR METREKÜP GAZ ARZI SAĞLANACAK

Tola, santral hakkında şu bilgileri verdi: Devir aldığımız 300 bin m3/h'lik kapasiteli Ovaakça Doğalgaz Çevrim Santrali RMS-A İstasyonu ile Ovaakça Çevrim Santrali'ne yıllık 1,5 milyar metreküpün üzerinde gaz arzı sağlayacağız. Bu arz esnasında sahip olmuş olduğumuz tecrübeli ve kalifiye insan gücünü, SCADA gibi teknolojik ve modern uygulamalarla birleştirerek kaliteli ve güvenli hizmet vereceğiz. Ovaakça Kombine Çevrim Santrali, yüzde 55 verimlilikte çalışan, 715,5 MW gücünde iki blok olarak, toplamda saatte 1431 MW elektrik üretebilen, Türkiye'nin kamu tarafından işletilen en büyük elektrik santralidir. Santralin her bir bloğunda 68 bin m3/h doğalgaz tüketen 239 MW gücünde 2 adet Gaz Türbini ve bir adet 237,5 MW gücünde buhar türbini bulunmaktadır. Santralin tam kapasitede çalışması durumunda 272 bin m3/h'lik doğalgaz tüketimi gerçekleşmektedir. RMS-A istasyonundan Ovaakça Santraline 15 oC sıcaklık ve 42 bar basınçta doğalgaz teslimi yapılmaktadır.

EWE Turkey Holding CEO'su Hasan Erbil Doyuran ise Ovaakça Santrali'nin devri ile birlikte Bursagaz'ın doğalgaz hacminin yıllık 3 milyar metreküp üzerine çıkacağını, EWE Grubu olarak, Türkiye toplam doğal gaz hacminin yüzde 7'sinin Bursagaz ve Kayserigaz tarafından satışının veya taşınmasının gerçekleştirileceğini dile getirdi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.