Ozan Arif hayatını kaybetti; Türk Milliyetçileri yasta

Türk milliyetçilerinin gür sesi, bir döneme damgasını vuran Ozan Arif, sabaha karşı 69 yaşında hayatını kaybetti. 

13 Şubat 2019 Çarşamba 10:38
Ozan Arif hayatını kaybetti; Türk Milliyetçileri yasta






Ozan Arif hayatını kaybetti; Türk Milliyetçileri yasta


Türkiye onu, Bulgar Zulmü'ne karşı gür sesiyle koyduğu tepkiyle tanıdı. 12 Eylül Cuntasına özellikle Kenan Evren'i hedef alan türkülerle milyonlarca insanın kalbinde taht kurdu. Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli sanat insanlarından biri olan Ozan Arif’i, sabaha karşı kaybettik. Türk milletinin başı sağ olsun.Ülkücü milliyetçi camianın uzun yıllardır sesi olan sanatçı Ozan Arif, 69 yaşında hayata gözlerini yumdu.Bir süredir kanser tedavisi gören Ozan Arif’in durumu, hastalığına bağlı çeşitli komplikasyonların gelişmesi üzerine ağırlaştı. 

Ozan Arif, sabaha karşı 04.50'de Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 69 yaşındaki Ozan Arif, bir süredir gırtlak kanseri ile mücadele ediyordu.

CENAZESİ CUMARTESİ GÜNÜ KALDIRILACAK

Vefat haberini sosyal medyadan paylaşan oğlu Mehmet Arif Şirin, cenazenin cumartesi günü Samsun'dan kaldırılacağını açıkladı."Babam Ozan Arif Şirin bu sabah saat 04:50’de Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur.Cenazesi 16 Şubat 2019 cumartesi günü saat 10:00!da Samsun, Atakum / İnecusu, Yalı mah. 6003. Sokaktaki evimizden alınarak Büyük Cami’de kılınacak öğle namazına muteakip Kıranköy mezarlığına defnedilecektir."

HİÇBİR ZAMAN GERİ ADIM ATMADI!

Türk milletinin yetiştirdiği nadide sanatçılardan biri olan Ozan Arif, aşık geleneğinin yaşayan en güçlü temsilcisiydi. 1980 öncesinde verdiği konserlerde defalarca saldırı girişimine uğramış, tehditler almıştı. Bir konseri sırasında uğradığı bombalı saldırıdan kıl payı kurtulmuştu.Aynı zamanda öğretmen olan Ozan Arif, gelen baskılar sonucu, 9 yıldır sürdürdüğü mesleğine 1979 yılında veda etmek zorunda kalmıştı.


İlk olarak ortaokul ikinci sınıfta sesine aşık olduğu bağlama ile tanışan ve hayli dar olan aile bütçesinden biriktirdiği harçlıklarla, 1964`te İstanbul`da bulunan Şemsi Yasıtman saz evinden 15 liraya aldığı bir bağlama ile ses ve saz dünyasının içine giren Ozan Arif, o gün bugündür hiç susmadan ve hak bildiği yoldan taviz vermeden gönül dostlarına seslendi.Yaşamı boyunca, sayısız esere, konsere imza atan, on milyonlarca insana ulaşan Ozan Arif, inandığı değerlerden hiçbir zaman taviz vermemişti. Kendisine yönelen teklifleri elinin tersiyle geri iten Ozan Arif, hiçbir zaman bulunduğu noktadan geri adım atmadı.  
 

SÜRGÜN YILLARI

12 Eylül askeri darbesinden sonra ailesini geride bırakarak yurt dışına çıkmak zorunda kalan Ozan Arif, 1991 yılına kadar sürgünde vatan hasreti çekmişti. 1991'de yurda döndüğünde yaklaşık yarım milyon insan tarafından karşılanmıştı. Bu o zamana kadar kayıtlara geçen en büyük karşılama töreniydi. 
 

REFERANDUMA "HAYIR" DEMİŞTİ!

Ozan Arif, MHP'de çok önemli mücadeleler vermiş, hayatını Türk milliyetçilerinin davasına adamıştı. Kendisini defalarca hedef koyanlara, dava edenlere rağmen bulunduğu noktadan bir adım geri atmamıştı. Rejiminin değiştiği başkanlık sistemi referandumunda da, hastalığına rağmen büyük bir mücadele vererek "hayır" çağrısında bulunmuştu.  
Kaynak Yeniçağ: Ozan Arif'i kaybettik! 

HASTALIĞINI BÖYLE KALEME ALMIŞTI

2017 yılında geçirdiği ameliyat sonrasında sağlığına yeniden kavuşan Ozan Arif'te bir süre sonra yeniden kanser hücrelerine rastlandı. 2018 yılına geçirdiği ağır tedavi süreciyle ilgili bir mektup kaleme alan yaşadıklarını sevenleriyle paylaşıyordu:"...

Yapılan son kontrolümde tekrar nüksettiğini, tekrar aynı tedaviyi uygulayacaklarını söyledi doktorlarımız…
Şimdi tekrar aynı tedaviyi tekrarlıyorlar.
İşte o sebeple seyrek yazıyor, seyrek paylaşımlar yapıyorum.
Elbette ki Allah'ın dediği olur. 

Anahtar Kelimeler:
Ozan Arif
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.