Özbudak: Kadın hala siyasette vitrin malzemesi olarak görülüyor

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:16
Özbudak: Kadın hala siyasette vitrin malzemesi olarak görülüyor






BURSA (CİHAN)- Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Sibel Özbudak, Meclis'te kadın milletvekillerinin sayısının artmasına rağmen, kadının hala vitrin malzemesi olarak görüldüğünü söyledi.

Sibel Özbudak, kadına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 78. yıldönümü nedeniyle baroda basın toplantısı düzenledi. Günümüzde, kadınların karar mekanizmalarına katılım oranı bakımından Türkiye´nin dünya sıralamasında çok gerilerde olduğunu belirten Özbudak, bunun Meclis'te de görüldüğünü savundu.

23. dönemde TBMM´de 50 kadın vekil varken, şuan bu sayının 78´e yükseldiği hatırlatan Özbudak, Artış umut verici olsa da oranın düşüklüğü ulusal bir ayıbımız olarak karşımızda durmaktadır. Dahası, kadın halen siyasette, cinsiyetinin temsil oranını kağıt üzerinde artırıcı bir vitrin malzemesi olarak görülmektedir. dedi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.